Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova

Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova imprimare

08.05.2015  

Pe data de 7 mai, membrii CTJM, dar şi toţi doritorii au participat la o discuţie interactivă despre libertatea presei şi situaţia actuală în domeniul jurnalismului din Republica Moldova. Invitații speciali: Alina Radu, directorul Ziarului de Gardă şi Diana Răileanu de la Radio Europa Liberă au comunicat tinerilor experienţa pe care au acumulat-o pe parcursul anilor şi unele opinii personale referitor la subiect.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Temele abordate în cadrul ofline-ului organizat de Centrului Tânărului Jurnalist din Moldova au variat în dependenţă de interesele participanţilor. Invitații au accentuat unele aspecte ale presei scrise, radioului, dar şi importanţei libertăţii acestora. 

„În Moldova acum este un adevărat rai pentru jurnalismul de investigaţie”, a menţionat Alina Radu, fondatoarea Ziarului de Gardă.

„După 25 de ani de activitatea în jurnalism, încă îmi mai place ceea ce fac”, a mai adăugat Alina Radu.

Participanţii au avut ocazia să adreseze întrebări, iar răspunsurile primate au rămas în memoria multora.

„A fi liber nu înseamnă să scrii tot ce-ţi trece prin cap. Regula bunului simţ nu a anulat-o nimeni încă”, a spus Diana Răileanu, reporter la Radio Europa Liberă.

„Offline-ul cu tematica libertății de exprimare a presei a fost unul deosebit. Împreună cu Alina Radu şi Diana Răileanu am reuşit să aflăm mai multe despre libertatea presei în Republica Moldova, cum se manifestă aceasta şi care sunt neajunsurile ei. Mulțumesc organizatorilor pentru această seară perfectă”, zice Diana Bălan, participantă la offline-ul marca CTJM.

Seria de discuţii cu profesioniştii din domeniul mass-media nu s-a încheiat aici. În continuare urmează să mai fie şi alte offline-uri organizate de membrii Centrului Tânărului Jurnalist din Moldova. 

Text & foto: Felicia Plămădeală

Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova Ziua Libertăţii Presei celebrată în cadrul unui offline organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.