Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 20 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier

„Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 20 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier imprimare

12.05.2015  

Femei angajate în Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger”, Departamentul Poliţiei de Frontieră, Departamentul Carabinieri, Inspectoratul General de Poliţie, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale şi alte subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne se vor afla în această săptămână, începând cu ziua de marţi, în licee din Moldova pentru a discuta despre ce oportunităţi şi beneficii oferă pentru femei o carieră în Sistemul Afacerilor Interne din Moldova.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Acţiunea de „descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 20 licee din ţară face parte din Proiectul „INSPIR-O - Programul Naţional de Mentorat pentru Femei", iar dialogurile vor cuprinde 20 de regiuni ale ţării: Anenii Noi, Bălţi, Cantemir, Chişinău, Ciadâr-Lunga, Cimişlia, Donduşeni, Floreşti, Glodeni, Hâncești, Ialoveni, Ocniţa, Râșcani, Rezina, Sângerei, Soroca, Ştefan Vodă, Ungheni, Vulcăneşti.

„Ne dorim și vom depune efort pentru ca profesia de polițist, carabinier, salvator să fie cât mai atractivă, să ofere încredere în sine și să deschidă perspective noi în construirea unei cariere frumoase", susține ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, în vederea fortificării unei echipe puternice în dezvoltarea unui sistem al afacerilor interne mai profesionist, mai democratic, mai european. 

În cadrul acestei iniţiative 34 de femei angajate în Sistemul Afacerilor Interne sunt ghidate de mentorele lor pentru a spori nivelul de leadership, competențele personale și avansarea mentee-lor în cariera aleasă. La fel, proiectul include o componentă de dialoguri regionale în licee din ţară pentru a încuraja alegerea de către adolescente a unei profesii de poliţist, carabinier, salvatori etc. astfel încât proporţia femeilor reprezentate în Sistemul Afacerilor Interne să devină în scurt timp mai mare decât cea actuală de 17 la sută.

În cadrul vizetelor în licee au fost distribuite materiale informative cu metodele de aplicare a dosarelor pentru studii în cadrul Academiei de Poliție „Ştefan cel Mare" a MAI, oportunitățile oferite, odată ce ești încadrat în sistemul polițienesc și avantajele câștigate în urma alegerii profesiei în cadrul Ministerului de Interne și subdiviziunile acestuia.

Proiectul „INSPIR-O - Programul Naţional de Mentorat pentru Femei" este implementat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare" în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne din Moldova, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA şi cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democrație din resursele acordate de Guvernul SUA. Partener de comunicare: Agenţia „URMA ta".

Comunicat_MAI_INSPIRO_URMA_ta.pdf

Ialoveni. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: URMA ta Ialoveni. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: URMA ta Ialoveni. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: URMA ta Ialoveni. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: URMA ta Ialoveni. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: URMA ta Ialoveni. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: URMA ta Soroca. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: MAI. Soroca. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: MAI. Soroca. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: MAI. Soroca. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: MAI. Soroca. 12 mai 2015: „Descindere” a femeilor angajate în Sistemul Afacerilor Interne în 19 licee din ţară: dialoguri despre oportunităţile şi beneficiile profesiei de poliţist, polițist de frontieră, salvator, pompier și carabinier. Foto: MAI.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.