Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, lansată în contextul Zilelor Diasporei din Republica Moldova

Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, lansată în contextul Zilelor Diasporei din Republica Moldova imprimare

18.08.2016  

Biroul pentru Relații cu Diaspora lansează, cu ocazia Zilelor Diasporei, desfășurate la Chișinău și în țară începând cu 19 august 2016, revista diasporei, intitulată „MOLDOVA de oriunde”. Revista este prezentată, în premieră, la ședința Clubului de Presă cu tema: „Valorificarea potențialului diasporei în Republica Moldova”, organizat, joi, de Națiunilor Unite, Biroul pentru Relații cu Diaspora și Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Revista „MOLDOVA de oriunde” prezintă pe paginile sale istorii de succes ale concetățenilor noștri care au reușit să se afirme în Moldova și în afara țării, folosind experiența obținută în străinătate. De asemenea, pe paginile revistei se regăsesc portretele de grup ale câtorva dintre cele 250 de asociaţii, grupuri de iniţiativă și de excelenţă profesională din peste 30 de ţări, care constituie diaspora Republicii Moldova. „Util pentru diasporă”, „10 lucruri care pot inspira Moldova” sunt alte câteva rubrici ale publicației.

„Convingerea noastră, exemplificată prin ceea ce facem pentru diaspora și împreună cu diaspora, este că Moldova e oriunde, acolo unde se află cetățenii ei”, afirmă în editorialul revistei Olga Coptu, șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora.

În mesajele din deschiderea revistei, directoarea Biroului de Cooperare al Elveției în Moldova, Simone Giger, salută faptul că „Guvernul Republicii Moldova nu mai privește migrația ca pe o problemă socială, ci mai degrabă ca pe o oportunitate de dezvoltare”, iar șeful Organizației Internaționale pentru Migrație, Misiunea în Moldova, Antonio Polosa, confirmă sprijinul oferit Moldovei în „realizarea unei viziuni care este un imbold pentru dezvoltarea țării, fără a uita despre cei mai nefericiți”. 

Conținutul primei ediții a revistei diasporei a fost elaborat de Agenția „URMA ta” în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). 

Agenda Zilelor Diasporei în Republica Moldova include, împreună cu alte zeci de evenimente și acțiuni, cel de-al VII-lea Congres al Diasporei (19-20 august 2016), Tabăra „DOR” (20-28 august), Diaspora Business Forum (21 august) etc. 

Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde” este disponibilă online pe site-ul Biroului pentru Relații cu Diaspora www.brd.gov.md și pe portalul www.stiripozitive.eu

Versiunea PDF: Revista_MOLDOVA_de_oriunde_ISSN.pdf

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.