Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  UNFPA a dat start inițiativei „Lumea pe care vrem s-o construim”

UNFPA a dat start inițiativei „Lumea pe care vrem s-o construim” imprimare

23.11.2016  

Viitorii designeri de interior ai Centrului de Excelență în Construcții vor participa la inițiativa susținută de UNFPA, Fondul ONU pentru Populație în Republica Moldova, cu genericul „Lumea pe care vrem s-o construim”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie viitorii designeri vor realiza lucrări artistice care vor reflecta viziunea lor asupra priorităților UNFPA în Moldova și soluțiile cu care vine organizația. Lucrările artistice ale tinerilor vor fi scoase la licitație, care va avea loc în preajma sărbătorilor de iarnă, pe 15 decembrie 2016, în incinta Centrului de Excelență în Construcții.

În cadrul evenimentului care a dat start inițiativei, studenții au aflat despre activitatea UNFPA în Moldova, impactul pe care îl are organizația asupra vieții tinerilor și femeilor. Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) din Republica Moldova cât și Centrul de Excelență în Contrucții prin această inițiativă vin să susțină viitorii designeri de interior în afirmarea talentului lor creativ și exprimarea viziunii lor privind lumea în care ei își doresc să o construiască.

sawertyu78io

„Este o inițiativă venită din partea și a Fondului pentru Populație, cât și a elevilor specialității design interior de a organiza o expoziție de vânzări a lucrărilor, care au fost sau urmează a fi pregătite, în concordanță cu misiunea UNFPA”, a declarat Valeriu Pelivan, directorul Centrului de Excelență în Construcții.

Elevii vor fi susținuți de către UNFPA și cu materiale necesare, pentru a crea diferite imagini vizuale și simboluri, ce vin să reflecte tematici cum ar fi: drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă a tinerilor, combaterea violenței bazate pe gen, investițiile în tineri.

„Acei elevi care există în comunitatea de viitorii designerii, care sunt cu altfel de gândire, care încearcă abordări noi, care nu se tem să experimenteze, ei vor fi primii care voi ieși cu propuneri, cu lucrări, cu abordări noi, cu potențialul de a transpune prin lucrările lor, mesajele cheie a UNFPA în Moldova”, a subliniat Veronica Crețu, Președinta Institutului pentru Guvernare Deschisă și coordonatoare a inițiativei.

Deși este pentru prima dată când acești tineri participă la o astfel de inițiativă, ei sunt deschiși pentru colaborare și deja s-au gândit și la temele pe care le vor expune în mod vizual. „Voi reprezenta educația sexuală pentru tineri, deoarece este foarte importantă, tinerii sunt viitorul țării noastre”, spune Mădălina Crețu, elevă.

Colaborarea Centrului de Excelență în Construcții și UNFPA este o modalitate ca societatea să înțeleagă misiunea pe care o îndeplinește organizația, dar și o oportunitate pentru tineri de a se afirma prin artă.

UNFPA este recunoscător „Știri Pozitive pentru parteneriatul în mediatizarea inițiativei  „Lumea pe care vream s-o construim”.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.