Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Premiera spectacolului de teatru „Martirii” de Marius von Mayenburg

Premiera spectacolului de teatru „Martirii” de Marius von Mayenburg imprimare

28.11.2016  

Centrul Cultural German Akzente în cooperare cu Centrul Național de Educație prin Artă din Chișinău vor realiza un spectacol după piesa de teatru ”Martirii” scrisă de dramaturgul german Marius von Mayenburg, în regia lui Vlad Ciobanu. Premiera va avea loc pe 30 noiembrie la Centrul Național de Educație prin Artă.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Un spectacol provocator despre pericolul fanatismului religios, despre problema sistemului educaţional, despre degradarea relaţiilor dintre oameni şi groapa dintre părinţi, profesori şi copii, unde maturizarea vine ca un proces incendiar de revoltă, de negare a ordinii lumii pentru a o reaşeza după tiparul propriu.

Un spectacol care nu dă răspunsuri categorice, doar le chestionează. Ce e religie şi ce e propagandă? Cum să educi tinerii în sec XXI? Cum să deosebeşti binele de rău? Şi cine are dreptate: Mama? Profesoara? Directorul? Sau Proful de Religie? Sau poate Benjamin care a găsit în Biblie răspunsuri la toate întrebările sale în timpul unei crize de identitate?

”Azi, mărturisesc în faţa lui Dumnezeu şi a lumii întregi: M-am săturat. M-am săturat să mă ascund şi să fac pe bolnavul, când de fapt sunt singurul sănătos… Am acceptat, poate că uneori nici n-am observat, dar acum observ, acum o simt, devine vizibil pe corpul meu, şi de aceea astăzi, declar război imoralităţii... Pentru că este un păcat, eu protestez... pentru că Domnul spune: Cine Mă nesocoteşte pe Mine şi nu primeşte cuvintele Mele are judecător ca să-l judece: cuvântul pe care l-am spus acela îl va judeca în Ziua cea de Apoi.”

Proiect realizat cu sprijinului Centrului Cultural German Akzente şi Goethe Institut Bucureşti.

Eveniment în limba română
Spectacol recomandat 16+

Intrarea liberă 

30 noiembrie 2016,  ora 18.00

Locul desfățurării: Centrul Național de Educație prin Artă, str. Lazo 23, Chișinău. 

few
 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.