Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Poezie și vin la evenimentul marca O3M – „La gura sobei”

Poezie și vin la evenimentul marca O3M – „La gura sobei” imprimare

29.11.2016  

Sâmbătă, 26 noiembrie, s-a desfășurat evenimentul „La gura sobei”, organizat de Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M”, cu degustație de vinuri, ghidată de sommelierul Oleg Grossu și lansarea cărții „Vioara din mansardă” de scriitoarea Doina Strulea, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Organizarea evenimentului a fost posibilă într-o sală stil vintage din Roma, zona Vatican, datorită parteneriatului cu Aster Club și grație prezenței numerosului public interesat de poezie și vinurile moldovenești Fautor.

srg

Ne-au onorat cu prezența dna Stela Stîngaci – Ambasador al Republicii Moldova în Italia,  dna Galia Sava – președintele Asociației antreprenorilor moldoveni din Italia, alți amici și cunoștințe.

Serata a început cu un laborator de scriere, ghidat de scriitoarea Doina Strulea, la care participanții au învățat cum să-și dea frâu liber inspirației.  Mai târziu, președinta Asociației „O3M” – Aurica Danalachi a dat start evenimentului oficial și a continuat lansarea cărții „Vioara din mansardă” de Doina Strulea, urmat de un recital de poezie acompaniat la chitară de tânărul muzician Efim Olan. După aceasta, sommelierul Oleg Grossu a prezentat și a ghidat degustația de vinuri Fautor, alb, rosè și roșu, o combinație perfectă cu bucatele tradiționale reelaborate, după care publicul a rămas foarte încântat.

srgh

De asemenea, la eveniment a mai fost prezentată cartea „Moldova - ghidul vinurilor” de Carlo Policano de către Vicepresedintele Asociației „O3M”, Victor Munteanu, iar Secretarul Asociației, Nadejda Plămădeală, a prezentat lumânările handmade colorate și parfumate, create ah hoc în scopul colectării de fonduri pentru proiectele O3M.  Invitații au avut ocazia să ia parte la tombola cu premii oferite de către sponsorii evenimentului: Bestseller, PandaTur, AirMoldova şi partenerii Rifero, Săculeţi cu levănţică de C. Dragush.

Spre final, Efim Olan, solistul trupei moldo-italiene Geeskoff, a improvizat un solo la chitară interpretând piese în limba română, rusă şi italiană – un adevărat spectacol.

fghd

Ținem să precizăm că evenimentul a fost imortalizat de către fotografii Andrei și Daniel Alexei, cărora le mulțumim mult.

 

Comunicat: Doina Strulea

Photocredit: Andrei și Daniel Alexei

rtgy rewg regw ergy reg rg erg
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.