Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  „DRUMUL LA STRADA. Cartea celor 15 ani de muncă pentru dreptate”

„DRUMUL LA STRADA. Cartea celor 15 ani de muncă pentru dreptate” imprimare

12.12.2016  

Drumul parcurs de Centrul Internațional „La Strada” – de oameni și de organizație – se măsoară nu în metri și kilometri, ci în ani și decenii deja. Sunt 15 ani de muncă pe care echipa centrului au făcut-o zi de zi de la înregistrarea oficială a organizației, la 23 august 2001.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Această carte a fost scrisă cu inima deschisă. Sincer și cinstit, așa cum ne-au permis amintirile noastre să vorbim despre ceea ce iubim, despre munca noastră de un deceniu și jumătate. Și ne-ar plăcea, în schimb, ca această carte să fie citită la fel cu inima deschisă, cu înțelegere pentru paginile ei uneori sentimentale, pe alocuri patetice, iar altele de-a dreptul informative. Este o carte despre noi și despre munca noastră care a vizat atâția oameni!”, mărturisesc membrii echipei La Strada.

„DRUMUL LA STRADA. Cartea celor 15 ani de muncă pentru dreptate”.

„LA STRADA” - 15 ani în 15 cifre:

„1. Am creat și am menținut Linia Fierbinte Anti-trafic 0 800 77777 care a înregistrat în total 87.967 de apeluri. Asta e ca și cum fiecare locuitor, de exemplu, al raionului Drochia, de la mic la mare, din toate cele 40 de localități, ar fi sunat cel puțin o dată pentru ajutor la Linia Fierbinte și ar fi primit consiliere și sprijin.

2. Am lansat Telefonul de Încredere pentru Femei 0 8008 8008 care oferă consiliere și suport în regim 24/24 de ore și este unicul Serviciu național de consiliere telefonică. Peste 11.000 apelanţi consiliaţi.

3. Am crescut 10 generații de voluntari: cca 200 de tineri și tinere au participat activ la informarea semenilo despre migrație securizată, relații armonioase în familie și navigare sigură online. În cei 15 ani de muncă am ajuns practic în fiecare a doua școală din țară.

4. Am deschis Camera de audiere a copilului victimă sau martor al infracțiunii, care a devenit și un „laborator de instruire” pentru judecători, procurori și masteranzi în efortul nostru comun de a asigura o justiție prietenoasă copilului.

5. Am lansat și administrăm primul portal informațional din Moldova, care promovează un Internet sigur pentru copii www.siguronline.md.

6. 10 proiecte de legi și 5 strategii și planuri naționale la care am contribuit și pe care le-am promovat în cele trei domenii de activitate „La Strada”: prevenirea traficului de ființe umane; prevenirea violenței în familie; prevenirea exploatării sexuale comerciale a copilului.

7. 23 de cercetări și studii realizate în cei 15 ani de activitate au stat ulterior la baza mai multor acte legislative, mecanisme de colaborare naționale și regionale, programe de asistență și suport pentru victime și grupuri de risc.

8. Peste 10 campanii naționale de sensibilizare care puneau pentru prima dată pe agenda societății aspecte necunoscute sau ignorate ale traficului de persoane, violenței în familie și exploatării sexuale față de copii.

9. Peste 1500 de profesionişti instruiţi: asistenți sociali, psihologi, profesori, procurori, judecători, preoți, polițiști etc.

10. Peste 450 de femei şi copii victime ale violenței în familie şi exploatării sexuale asistați de avocații şi psihologii „La Strada”.

11. Peste 50.000 de tineri informați despre migrație securizată, relații armonioase în familie și navigare sigură online.

12. Trei module de instruire profesională elaborate și implementate: Psihologia judiciară (master Universitatea de Stat din Moldova); Audierea copiilor victime și martori ai infracțiunilor (curs la Institutul Național al Justiției); Relații armonioase în familie (disciplină opțională pentru liceu).

13. Am editat peste 30 publicaţii – rapoarte de cercetare, analize juridice, ghiduri şi suporturi metodologice.

14. Am lucrat cu 9 guverne.

15. Am jucat 10 nunţi şi am urat „bine ai venit” la 15 bebeluşi”, povestește echipa „La Strada” în „Cartea celor 15 ani de muncă pentru dreptate”.

LA STRADA
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.