Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Turneul Național de Șah „Integrare și participare egală prin șah”

Turneul Național de Șah „Integrare și participare egală prin șah” imprimare

16.12.2016  

Turneul Național de Șah „Integrare și participare egală prin șah” se va desfășura pe 17-18 decembrie, ora 9.00, la Centrul Republican pentru Copii și Tineret “ARTICO”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Scopul Turneului Național de Șah „Integrare și participare egală prin șah” este promovarea practicilor pozitive de educație incluzivă și integrarea persoanelor cu diverse tipuri de dizabilități în viața socială prin oferirea unor oportunități egale de participare la competiții sportive de nivel național.

Obiectivele turneului:

 - Integrarea și participarea egală prin șah;

- Valorificarea potențialului intelectual prin jocul de șah;

- Familiarizarea cu jocul de șah a maselor largi de populație; 

- Antrenarea participanților într-un mediu competitiv și stimulativ.

În prezent se promovează conceptul de educație incluzivă care vine ca o completare a educației integrate, deoarece talentul unui om se dezvoltă până la supremație prin includerea și oferirea posibilității de exprimare, noi știm până unde putem ajunge doar după situațiile de exprimare și competiție. Spre exemplu știați că pentru nevăzători, șahul este singurul sport care se joacă de la egal la egal? Aici nu mai e importantă deficiența.

Academia Națională de Șah din Moldova susține acest concept prin organizarea unui evenimet unic în Republica Moldova în colaborare cu Asociația Est-Europeană. Turneul Național de Șah „Integrare și participare egală prin Șah” încurajează amatorii de șah de diverse vârste și experiențe să participe.

În Republica Moldova sunt mulți doritori cu un potențial deosebit de a fi campioni ai succesului și un curaj enorm de a păși mereu mai sus decât sunt. Reeșind de aici știm cu toții că orice talent se naște, dar se dezvoltă prin educație pentru a ajunge la nivel de rezultat sportive. 

Academia Națională de Șah din Moldova vă așteptăm cu drag și vă urează mult succes!

Turneul Național de Șah „Integrare și participare egală prin șah” este organizat și desfășurat de AO Academia Națională de Șah din Moldova cu suportul Fundației Est–Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei.

Programul Turneului Național de Șah „Integrare și participare egală prin șah”:

Programul_Turneului_National_de_Sah_Integrare_si_participare_egala_prin_sah_1_.pdf

Sah
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.