Veniți #LaDatorie imprimare

14.02.2017  

Pe 16 Februarie 2016 sunteți invitați #LaDatorie, o instalație de artă contemporană, ce va fi expusă în incinta Bibliotecii Municipale „B.P Hașdeu” (bd. Ștefan cel mare și Sfânt nr.148), realizată de artistul Ștefan Eșanu.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Instalația rezumă o multitudine de păreri sociale ca răspuns la întrebarea „Ce înseamnă pentru dumneavoastră datoria față de țară?”. Autorii proiectului doresc să sensibilizeze publicul asupra relației sociale dintre stat și cetățean prin prisma artistică, să promoveze un sondaj social, care să ne spună unde ne aflăm, ude ne îndreptăm și ce trebuie să facem. 

„Artele, în general reprezintă o platformă puternică de critică a oricăror societăți, cel puțin în statele dezvoltate. Artele vizuale au un potențial enorm de a scoate în evidență stări de lucruri sau probleme pe care le înfruntă orice societate. Conceptul “La Datorie” are încărcătura necesară pentru a servi drept platformă critică din punct de vedere artistic pentru a scoate în public aspecte ale interacțiunii dintre stat și cetățean”, spune Ștefan Eșanu, artist.

„Am decis să lucrăm cu Ștefan Eșanu la acest proiect, pentru că după 25 de ani de independență nu vedem un sens clar de datorie și de obligație morală față de țara în care trăim. Pe de o parte, am dat prea mult deja, pe altă parte, prea puțin am primit în schimb. Îmi este greu să spun care este datoria mea în special, din aceste considerente dorim să întrebăm concetățenii noștri, ce cred ei despre asta. E un subiect complicat și abstract, dar necesar de discutat. Acea viziune unitară despre unde trebuie să mergem, cred că trebuie să înceapă cu a răspunde la această întrebare”, zice Traian Chivriga, curator.

Expoziția „La Datorie” va fi lansată cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), companiei Starnet, Victoriei Nagy Vajda, Publicis Moldova, Bibliotecii Municipale „B.P Hasdeu” și proiectului #UnArtOras.

La datorie
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.