Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Măriuca Chira invită la lansarea primei sale cărți „Ingineria metaforelor”

Măriuca Chira invită la lansarea primei sale cărți „Ingineria metaforelor” imprimare

01.03.2017  

Măriuca Chira este tânăra care a studiat, timp de patru ani, inginerie la Universitatea Tehnică din Moldova. După ce a absolvit Facultatea de Inginerie și Management în Telecomunicații, tânăra a decis să-și asculte vocația, să-și adune textele pe care le scria încă din anul I și să le includă în prima sa carte - „Ingineria metaforelor”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Eu nu am avut ideea de a scrie o carte. Am început a scrie texte scurte, din anul 1 de facultate. Unele le mai postam pe facebook. Prietenii reacționau de fiecare dată și mă întrebau când scriu o carte. În anul 3 de facultate, mi-a venit ideea să adun textele scrise în facultate sub forma unui jurnal”, ne-a povestit Măriuca.

Așa sau altfel, acum „Ingineria metaforelor” numără 94 de pagini și conține 48 de texte mici.

„E o carte diferită pentru că e scrisă de un inginer. Sunt texte lacrimogene, dar cu mult sarcasm și pline de metafore. E ușoară de citit, dar greu de înțeles. Ingineria metaforelor e un jurnal cu de toate. Cu iubire, cu suferință, cu speranță și cu răzbunare. E la fel de tânără ca mine și are ochii verzi.”, specifică autoarea.

Cartea va fi lansată la 4 martie curent, cu începere de la 15:00, în incinta localului „The Kiwi and Kangaroo Pub” de pe strada Columna, 105.

„La lansare vreau ca oamenii să se simtă bine. Nu am un program. Vreau să avem un dialog cu ei. Să ne spunem ce nu avem timp să spunem zi de zi.
Un pahar de șampanie și oameni calzi. Și când spun calzi, e un adevăr”, adaugă Măriuca.

Pentru a fi la curent cu toate detaliile despre lansare, accesează pagina de Facebook a evenimentului și a cărții. Între timp, te invităm să citește un fragment:

Îmi aduci aminte de bunica. Vorbele tale, rămase ale mele, sunt asemenea busuiocului pus sub pernă. De sfințenie.
„Mi-am dorit să fiu eu alegerea ta, nu o alternativă.” Cu asta am rămas după ce ai plecat. Și ești plecat de atât de mult timp, încât îmi vine greu să mi te amintesc. În schimb, reproșul tău e mai viu decât a fost atunci.

Nu te-am iubit. Te-am respectat, te-am dorit, te-am chemat, te-am... orice! Numai nu te-am iubit. Și știi de ce nu te-am iubit? Pentru că nu m-ai făcut să sufăr pentru tine. Da, eu aveam nevoie să te știu amărât, înainte de a-ți oferi dragostea mea. Tu însă aveai în sânge vitejia și mândria ostașilor lui Ștefan. Și asta nu mă lăsa să te iubesc... (continuarea la lansare).

Sursă: zugo.md
Ingineria metaforelor
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.