Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Recitaluri de poezie & ateliere de culturale susţinute de actorul şi regizorul Emil Boroghină

Recitaluri de poezie & ateliere de culturale susţinute de actorul şi regizorul Emil Boroghină imprimare

09.03.2017  

Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chişinău în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice organizează în perioada 21 - 24 martie 2017 o serie de activităţi culturale susţinute de actorul şi regizorul Emil Boroghină, Societar de onoare al Teatrului Naţional Craiova, Director fondator al Festivalului International Shakespeare.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Programul este constituit din recitalurile Recitindu-l pe Eminescu… LA STEAUA CARE-A RĂSĂRIT, prezentat cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei şi OVIDIU - TRISTELE ŞI PONTICELE, dedicat împlinirii a 2000 de ani de la moartea la Tomis a lui Publius Ovidius Naso. Ambele spectacole vor fi prezentate pe scena Teatrului National SATIRICUS I. L. Caragiale, în zilele de 21 şi respectiv 22 martie, ora 18.00.

Pe data de 22 martie, ora 10.00 Emil Boroghină va avea o întîlnire cu studenţii Facultăţii Teatru, Film şi Dans în care va vorbi despre Teatrul Naţional din Craiova şi Teatrul Românesc în lume, despre Festivalul Internaţional Shakespeare, pe care l-a fondat în 1994 şi care este considerat unul dintre cele mai importante festivaluri Shakespeare din lume, câştigând de-a lungul existenţei o binemeritată notorietate naţională şi internaţională. În aceeaşi zi, în cadrul Şedinţei Solemne a Senatului Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, domnului Emil Boroghină I se va conferi titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA.

În zilele de 23-24 martie, începând cu ora 10.00 Emil Boroghină va susţine ATELIERE DE INTERPRETARE a poeziei româneşti culte şi populare pentru studenţii Facultăţii Teatru, Film şi Dans.

Accesul la evenimente este liber.

Organizatori: Institutul Cultural Român Mihai Eminescu din Chişinău, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. 

PROGRAM.pdf

Recital de poezie, martie 2017
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.