Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  DIACONIA TE PROVOACĂ SĂ DEVII UN SUPER EROU! FII VOLUNTAR ÎN CAMPANIA MASA BUCURIEI!

DIACONIA TE PROVOACĂ SĂ DEVII UN SUPER EROU! FII VOLUNTAR ÎN CAMPANIA MASA BUCURIEI! imprimare

14.03.2017  

Misiunea Socială „Diaconia” organizează la data de 8 aprilie campania de caritate „Masa bucuriei”. Și în acest an Diaconia te îndeamnă să te înscrii în rândul Super Eroilor. Ce trebuie să faci? Să completezi formularul de aplicare, iar în ziua campaniei – tu poți deveni cel care îndeamnă cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale. Transformă timpul în Super Putere, iar oportunitatea de a deveni voluntar – într-o posibilitate reală de a face un bine.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Ce este „Masa Bucuriei”?

Campania „Masa Bucuriei” are scop colectarea de produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale unde zilnic vin bătrâni singuratici,  persoane nevoiașe și din familii social-vulnerabile. Campania va culmina la data de 8 aprilie cu o zi în care, în 100 de magazine din 20 de localități din întreaga țară, va avea loc o colectă națională de produse alimentare neperisabile. La intrarea în magazin, cumpărătorul va fi îndemnat de către voluntarii Diaconia să doneze pentru susținerea scopul campaniei. Toate resursele adunate se vor transforma în pachete alimentare și prânzuri calde oferite pe parcursul întregului an la cantinele Diaconiei și partenerilor sociali implicați în campaniei.

vefghj

Care este rolul voluntarilor?

În ziua colectei, voluntarul îndeamnă cumpărătorii supermarketurilor să facă o donaţie pentru beneficiarii campaniei. De asemenea, ei participă la sortarea produselor în depozit şi la repartizarea produselor către beneficiari (sub formă de pachete sau la cantină, în mese calde oferite zilnic). Cei care doresc să se implice pot opta pentru unul dintre cele 2 roluri în campanie: lider de echipă (persoana care are în responsabilitate gestionarea unei echipe şi a materialelor pentru unul dintre magazinele în care e realizată colecta) şi voluntar (parte din echipă).

Toți voluntarii trec printr-o serie de formări care îi ajută să-și dezvolte abilitățile de comunicare și interacționare cu potențialii donatori.

dc

Ce trebuie să faci pentru a deveni voluntar?

Sunt trei condiții de bază – să ai dorința să te implici într-o campanie socială, să fii disponibil pentru ziua de 8 aprilie  și, dacă ai bifat la primele două, a mai rămas doar să anunți organizatorii că vrei să te implici în campanie prin completarea formularului online. Deadline: 1 aprilie. Ulterior, vei fi contactat de coordonatorul de voluntari. Fiecare voluntar primeşte o diplomă pentru implicare în cadrul campaniei. Pentru detalii poți telefona la 060099233.

tyuik

Urmăreşte noutăţile despre Diaconia și „Masa Bucuriei” pe pagina de Facebook și site-ul www.masabucuriei.diaconia.md.

Sursă: civicfest.md

Fii Voluntar la Diaconia! Fii Voluntar la Diaconia! Fii Voluntar la Diaconia! Fii Voluntar la Diaconia! Fii Voluntar la Diaconia!
 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.