Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Invitație de presă: Ediția a IV-a a Festivalului „Frumos Covor Basarabean” la Clișova Nouă, Orhei

Invitație de presă: Ediția a IV-a a Festivalului „Frumos Covor Basarabean” la Clișova Nouă, Orhei imprimare

12.06.2017  

Complexul de Meșteșuguri ”Artă Rustică” are plăcerea să vă informeze că la 18 iunie 2017 se va desfășura Ediția a IV-a a Festivalului „Frumos Covor Basarabean” la Clișova Nouă, Orhei, sub genericul „Covorul tradițional – parte a Tezaurului UNESCO”.

În cadrul Festivalului „Frumos Covor Basarabean” la Clișova Nouă, Orhei, se va pune accentul pe promovarea covorului și tehnicilor de realizarea ale acestuia ca o expresie a creativității și identității naționale.

Vizitatorii vor avea putea participa la diverse ateliere, vizita expoziții și savura bucate tradiționale. Aceștia vor asista la șezători, vizita Muzeul local al textilelor și delecta cu programul artistic prezentat de ansamblurile din Peresecina, "Romanița", " Comorile plaiului" ș.a. Doritorii vor putea însuși în cadrul atelierelor, diverse tehnici de realizarea a covoarelor. Totodată, la Școala Micilor Meșteșugari, picii vor învăța arta țesutului.

Festivalul Frumos Covor Basarabean este organizat de A.O. "Femeia Rurală" în parteneriat cu Secția Raională Cultură Orhei, Centru pentru Conservarea și Promovarea Patrimoniului Cultural Imaterial, Primăria Ciocîlteni și SRL Rusticart, cu suportul  partenerului strategic Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida) și ai partenerilor media AgroTV Moldova și Madein.md.

Mai multe detalii pe pagina EVENIMENTULUI AICI.

Persoana de contact: Adriana Cotovan 079544422 - acotovan@parc.md

 

 

Ediția a IV-a a Festivalului „Frumos Covor Basarabean” la Clișova Nouă, Orhei
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.