Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Atelier pentru profesorii din diasporă privind predarea-învățarea limbii române pentru copiii din diasporă

Atelier pentru profesorii din diasporă privind predarea-învățarea limbii române pentru copiii din diasporă imprimare

20.06.2017  

Profesori din diasporă vor fi instruiți la Chișinău, în perioada 21-25 iunie, în cadrul unui atelier privind predarea-învățarea limbii române pentru copiii din diasporă organizat de Biroul Relații cu Diaspora (BRD) și Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației.

Atelier pentru profesorii din diasporă privind predarea-învățarea limbii române pentru copiii din diasporă va dura cinci zile, timp în care cei 11 participanți la atelier vor lucra în baza curriculumului la limba română pentru copiii din diasporă, elaborat în premieră de către experți naționali în coordonare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) și Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova. Cetățenii din diasporă vor examina aspectele didactice ale curriculumului și modalitatea de implementare a acestuia.

La instruire vor participa profesori din Italia, Portugalia, Kazahstan, Irlanda, Franța, care activează la Centrele Educaționale în Diasporă lansate în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub, dar și din Federația Rusă și Georgia.
Copiii din diasporă care vor audia acest curs vor dezvolta competențele de scriere, citire în limba română, dar cel mai important de comunicare în limba română ceea ce le va permite să mențină legătura identitar-culturală cu părinții, bunicii și patria lor.

Atelierul de instruire va avea loc la  Hotelul Arus,  str. Ciuflea 38, Chișinău, Moldova. http://www.arus.md/ro/hotel/contacte. Agenda evenimentului este aici: Agenda_Atelier_pentru_profesori_din_diapor_OIM_21-25_iunie_2017.pdf

IMPORTANT: Profesorii din diasporă care nu au reușit să se alăture atelierului din iunie 2017 vor putea beneficia de un alt atelier cu același subiect, organizat cu ocazia Zilelor Diasporei 2017 (18-20 august). Rugăm doritorii să își exprime intenția de a participa la adresa electronică itvigun@iom.int până pe 10 august.

Detalii despre Centrele Educaționale în Diasporă, aici: http://brd.gov.md/ro/content/un-nou-program-marca-brd-centre-educationale-diaspora

Detalii despre programul guvernamental Diaspora Engagement Hub, aici: http://brd.gov.md/ro/content/diaspora-engagement-hub-1 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.