Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Jungla lui Toco la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Jungla lui Toco la Muzeul Naţional al Literaturii Române imprimare

13.09.2017  

Sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 10:30 la Muzeul Național al Literaturii Române sunt așteptați toți iubitorii de lectură și desen, motivul fiind cartea Jungla lui Toco al scriitoarei Lavinia BRANIȘTE și ilustratoarei Anca SMARANDACHE.

JUNGLA  LUI   TOCO  e   o   carte   caldă   despre   prietenie   și   curiozitatea   față   de   lumea animalelor și plantelor. Mimi primește un tucan de ziua ei, prin care descoperă Brazilia, frigul și cum se face o junglă la balcon.  JUNGLA LUI TOCO  e o carte pentru copiii de azi, deci nu lipsesc nici glumițele care au consacrat-o pe Braniște ca scriitoare. Cum ar fi: "Mimi se gândește că, dacă ar avea un cioc așa mare, i-ar trage capul în jos și ar merge aplecată toată ziua, ca un moș. Dar gheare albastre de dinozaur mic i-ar plăcea teribil să aibă. La grădiniță nu s-ar lua nimeni de ea."

Lavinia BRANIȘTE (n. 1983, Brăila), despre sine: „Locuiesc de cinci ani în Bucureşti şi încă  am sentimente amestecate faţă de acest oraş. Scriu poezii din şcoala primară şi am crescut cu poveştile bunicului, care îmi mai făcea şi jucării de carton şi zmeie colorate, pe care mi le înălţa pe calea ferată - ,,la linie". Tot cu bunicul intram în pepiniera de la linie pe sub un gard de sârmă şi culegeam iarbă pentru găini şi păpădii galbene pentru mama. Cu bunica tundeam scaieţi şi-i puneam pe casă de Rusalii şi a doua zi ne uitam să vedem cui i-a crescut mai mult norocul.

Cărţile pentru copii au venit peste mine dintr-o întâmplare, după o pauză de douăzeci de ani, timp în care am schimbat joburi şi chirii şi m-am învăţat să trăiesc singură. Scriu pentru că-mi place să scriu. Şi am avut nevoie de douăzeci de ani ca s-o spun fără jenă."

Anca SMARANDACHE  este una dintre cele mai cunoscute ilustratoare de carte din noua generație distinsă cu nenumărate premii. Dintre cărțile inustrate amintim cîteva: Poveste de Crăciun de Charles Dickens, Editura Arthur, Aventurile lui Huckleberry Finn de Mark Twain, Editura Arthur,  Cu Pinocchio în vacanţă, Editura Arthur.

Cartea JUNGLA  LUI   TOCO  a apărut în colecția Cartier Codobelc.

Moderator: Vasile Ernu 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.