Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Parlamentarii din Europa de Est și Asia Centrală își unesc forțele pentru a avansa egalitatea de gen | Invitație pentru presă

Parlamentarii din Europa de Est și Asia Centrală își unesc forțele pentru a avansa egalitatea de gen | Invitație pentru presă imprimare

28.09.2017  

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) și Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) organizează, la 3 și 4 octombrie 2017, o Conferinţa internațională, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova și susţinută de Guvernul Suediei, pentru avansarea egalității de gen.

Cine: Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) și Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO). Conferinţa va fi găzduită de Parlamentul Republicii Moldova și susţinută de Guvernul Suediei.

Ce: Conferinţă regională, care reunește, în premieră, în jur de 90 de deputate și deputați, funcţionari locali aleşi și reprezentanţi/-te ai /ale societăţii civile din 19 ţări din Europa de Est și Asia Centrală 

Participanții vor discuta despre modalităţile de promovare a egalităţii de gen și a drepturilor omului prin intermediul unor parlamente și guverne mai echitabile, mai credibile și mai responsabile. De asemenea, vor face schimb de bune practici privind legislaţia și politicile sensibile la dimensiunea de gen și vor identifica modalităţi de abordare a provocărilor persistente, precum violența împotriva femeilor, practicile discriminatorii și dăunătoare și munca casnică neremunerată a femeilor.

Când: 3-4 octombrie, de la 09:30 până la 18:00

Unde: Hotelul Radisson Blu Leogrand, str. Mitropolit Varlaam 77,Chișinău, Republica Moldova

De ce: În pofida unor succese, s-au înregistrat progrese limitate în ceea ce priveşte creşterea numărului de deputate în parlament și adoptarea unor legi prin care să fie promovată egalitatea de gen și abilitarea femeilor. Reprezentarea parlamentară a femeilor în Europa de Est şi Asia Centrală este în medie de 20%. Reprezentarea în administraţiile locale alese continuă să fie la fel de scăzută, în special în funcţiile de primare, unde femeile reprezintă doar 15% din numărul total de primari.

Posibilitatea de a lua interviuri: Va exista posibilitatea de a lua interviuri de la unii dintre participanţii de nivel înalt la eveniment. Mass-media la fel este binevenită să solicite interviuri faţă în faţă cu vorbitorii zilei.

Persoane de contact:

Laura Bohanțova, coordonatoare comunicare ONU, tel. 0685 11 883, laura.bohantova@one.un.org

Victoria Puiu, specialistă în comunicare Programul ONU „Femeile în politică", tel. 069947737, victoria.puiu@unwomen.org.  

Urmăriţi conversaţia online pe Twitter @unwomeneca @UNDPEurasia @unmoldova @unwomenmoldova @UNDPMoldova folosind hashtag-ul #womeninpolitics

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.