Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Festivalul societăţii civile – CIVIC FEST 2017

Festivalul societăţii civile – CIVIC FEST 2017 imprimare

03.10.2017  

Timp de două zile, la Chişinău s-a desfăşurat festivalul societăţii civile – CIVIC FEST – care a adunat zeci de ONG-uri din toată ţara, proiecte de succes şi oameni activi care mişcă Moldova din loc. Anul acesta, organizaţiile au fost mult mai aproape de toţi cetăţenii la Târgul ONG-urilor, unde au aflat cum pot să se implice în dezvoltarea socială şi economică a comunităţii lor.

Prima zi a festivalului CIVIC FEST s-a desfăşurat la Summit Events, unde au avut loc paneluri de discuţii cu cei mai activi reprezentanţi ai societăţii civile. Temele abordate au cuprins  Agenda 2030, Educaţie pentru dezvoltare durabilă, Femei active - comunităţi prospere, Proiecte civice care mişcă Moldova din loc, Tineri activi şi Participare civică în dezvoltarea comunităţilor.

Prezentă la deschiderea oficială, din 29 septembrie, a festivalului Civic Fest, Signe Burgstaller, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, a declarat că Civic Fest este o platformă pentru ONG-uri, instituţii de stat, sectorul de afaceri şi sectorul diplomatic care se reunesc pentru a discuta, dar şi pentru a genera idei şi proiecte şi pentru a educa tânăra generaţie.

Totodată, Președintele Fundației Est-Europene, Sorin Mereacre, a afirmat că prin intermediul Civic Fest se aduce la cunoştinţă publicului larg despre proiectele şi organizaţiile  societăţii civile, impactul şi contribuţia acestora la dezvoltarea socială şi economică a ţării noastre.

În cea de-a doua zi a evenimentului, a avut loc Târgul ONG-urilor, unde zeci de organizaţii au participat cu proiectele şi produsele lor. Astfel, toţi vizitatorii centrului comercial au avut posibilitatea să cunoască ONG-urile de la noi din ţară şi să afle cum pot să se implice în anumite proiecte comunitare. Copiii care au vizitat Târgul ONG-urilor au participat la atelierele creative, unde, în acelaşi timp au fost informaţi despre drepturile lor, ajutorul în cazurile de violenţă domestică, linia verde de prevenire a suicidului, dar şi cum pot să ajute în cadrul campaniilor sociale pe ceilalţi copii. Adolescenţii şi tinerii prezenţi la Civic Fest au aflat mai multe despre programele de voluntariat ale organizaţiilor de tineret, dar au asistat şi la un atelier de participare civică şi leadership personal, susţinut de Doru Curoşu.

Programul artistic de la CIVIC FEST 2017 a fost unul cu totul deosebit, fiind susţinut de copii de la casele comunitare ale  organizaţiei Concordia, dar şi de copiii din ansamblul de dansuri şi cântece rome, veniţi din mai multe raioane ale ţării. La final, copiii de la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret au susţinut un recital inedit: cor, dansuri moderne, modă ecologică şi ansamblul folcoric.

Totodată, anul acesta Civic Fest s-a bucurat de o experienţă inedită - participarea a 20 ONG-uri la festivalul omolog din România - la Iaşi, Bucureşti şi Cluj.

CIVIC FEST 2017 a fost organizat și implementat de către Asociația Obștească „Synergetica Eur/Est” cu suportul oferit de către Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și  Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Mai multe poze de la eveniment, găsiţi AICI.  

 

 

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.