Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Prima plantare a copacilor în cadrul eco-proiectului non-profit Verde.md

Prima plantare a copacilor în cadrul eco-proiectului non-profit Verde.md imprimare

19.10.2017  

Proiectul ecologic Verde.md are drept scop recuperarea consecințelor zăpezilor anormale din 20-21 aprilie 2017. Esența proiectului constă în faptul că oricine poate cumpăra un copac sau o întreagă alee de copaci diferiți, care vor fi apoi plantați în diferite sectoare ale capitalei, inclusiv parcuri și scuaruri.

Sâmbătă, 21 octombrie, ora 09.00, în Grădina Botanică din sectorul Botanica al capitalei, va avea loc prima plantare a copacilor în cadrul proiectului ecologic non-profit Verde.md.

La activitate vor fi prezenți participanții proiectului, care au reușit să achiziționeze copaci. Acum ei vor veni să-i sădească. Pentru această zi este programată plantarea a 42 de arbori, printre care se numără meri, mesteceni și scoruș. Alături de persoanele care au achiziționat copaci, la sădire vor participa și voluntari. În plus, inspiratorul ideologic al Verde.md, Dmitri Voloșin, își va împărtăși planurile de dezvoltare ulterioară a proiectului.

Administrația Grădinii Botanice susține în mod activ proiectul Verde.md și gestul de plantare a copacilor.

Proiectul ecologic Verde.md are drept scop recuperarea consecințelor zăpezilor anormale din 20-21 aprilie 2017. Grădina Botanică a pierdut atunci aproape 80% din copacii și arbuștii din colecția de plante a parcului. În total, în aceste zile au suferit mai mult de 10 000 de copaci în tot orașul. Pentru a ajuta Chișinăul să facă față pagubelor, a fost conceput și pus în aplicare proiectul ecologic Verde.md. Esența proiectului constă în faptul că oricine poate cumpăra un copac sau o întreagă alee de copaci diferiți, care vor fi apoi plantați în diferite sectoare ale capitalei, inclusiv parcuri și scuaruri.

Vă așteptăm sâmbătă, 21 octombrie, ora 09.00 în Grădina Botanică.

Informații suplimentare puteți găsi pe site-ul oficial verde.md.  

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.