Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Viitorii apărători ai neamului au depus astăzi jurământul de credinţă Patriei

Viitorii apărători ai neamului au depus astăzi jurământul de credinţă Patriei imprimare

20.10.2017  

145 de studenţi ai anului I la Academia „Ştefan cel Mare" a MAI, astăzi, 20 octombrie 2017 au jurat onestitate, vigilenţă şi curaj pentru țară. La festivitate a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, viceministrul de Interne, Oleg Babin, rectorul Academiei „Ștefan cel Mare", Simion Carp, corpul profesoral-didactic al instituției, părinți, veterani rude și alți invitați.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Au ales să stea la straja securității, să apere și să servească Republica Moldova.

145 de studenţi ai anului I la Academia „Ştefan cel Mare" a MAI, astăzi, 20 octombrie 2017 au jurat onestitate, vigilenţă şi curaj pentru țară.

La festivitate a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, viceministrul de Interne, Oleg Babin, rectorul Academiei „Ștefan cel Mare", Simion Carp, corpul profesoral-didactic al instituției, părinți, veterani rude și alți invitați. 

"Stimați studenți, voi  astăzi ați jurat credință nu doar Patriei dar și părinților, colegilor și oamenilor care sunt prezenți aici. De acum înainte acest jurământ vă va ține aproape de Patrie și de oamenii pe care îi iubiți. Ați rostit nu doar un text, ci o esență a unei vieți de polițist. Sper ca în următorii 4 ani, datorită dascălilor voștri, să deveniți mai puternici, dedicați, gata să rezistați tuturor greutăților și să schimbați țara spre bine. Sunt sigur că ați venit aici ghidați de principii sufletești, pentru că, să-ți alegi această profesie în zilele noastre, este o decizie foarte importantă și o alegere demnă. Vă doresc succes în noul vostru început și va felicit cu depunerea jurământului", a menționat în discursul său, ministrul Alexandru Jizdan.  

La rândul său, Rectorul Academiei „Ştefan cel Mare", Simion Carp a adus felicitări studenților dar și părinților acestora, care au susținut alegerea copiilor, care de acum încolo vor da dovadă de mult devotament și competență profesională.

Ceremonia solemnă a continuat cu depunerea de flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, iar proaspeții studenți au primit felicitări de la cei dragi prezenți la acest important eveniment din viața lor.

Cei 145 de tineri, 63 de fete și 82 de băieți, urmează să-și facă studiile timp de 4 ani, cei care au ales Facultatea de Drept și respectiv, 3  ani la Facultatea de Securitate Civilă și Ordine Publică, din cadrul Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare" a MAI.

Sursă foto: Ministerul Afacerilor Interne

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.