Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Un veac de istorie în imagini. Ciuciuleni de Mariana Pagu, la Librăria din Centru

Un veac de istorie în imagini. Ciuciuleni de Mariana Pagu, la Librăria din Centru imprimare

23.10.2017  

Librăria din centru va găzdui lansarea volumului: „Un veac de istorie în imagini. Ciuciuleni” de Mariana Pagu, apărut la Editura Cartier în colecția Art și coordonată de Vitalie Coroban. Lansarea va avea loc Joi, 26 octombrie, la ora 18:15. Sunt așteptați toți doritorii!!!

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Joi, 26 octombrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Un veac de istorie  în imagini. Ciuciuleni de Mariana Pagu, apărut la Editura Cartier în colecția Art, coordonată de Vitalie Coroban.

Preț copertă: 109 lei. Preț promoțional în ziua lansării: 87 lei.

Sesiune de autografe.

Alături de autor vor participa:

Octavian Țâcu

Nicolae Pojoga

Lică Sainciuc

 Moderator: Em.Galaicu-Păun

„Ființa satului este divina plămadă a înființării unui neam. Așezarea, seliștea, cetatea presupune existența unei primordii adamice. E ca și cum s-ar îndeplini, s-ar prestabili o legătură sacră dintre cer și pământ, adică un legământ ombilical al familiei dintâi cu marele cosmos. Astfel se perpetuează legenda satului. Bătrânii satului povestesc, hrisoavele atestă, iar istoricii și arheologii caută. Și peste tot mapamondul siturile arheologice sunt, de fapt, mărturii ale căutării acestor primordii (...). Tocmai de aceea stă înrădăcinată în credința săteanului, a copilului născut la țară odată cu veșnicia din el, convingerea că locul nașterii sale este centrul lumii și cel mai frumos loc de pe pământ!" (Ion Hadârcă) 

MARIANA PAGU s-a născut la 5 mai 1975, în satul Ciuciuleni, r-nul Nisporeni. A absolvit Școala Normală „Ștefan cel Mare" din or. Bacău, România (1995), Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" din Chișinău, Facultatea de Filologie (2000), Universitatea Liberă Internațională din Moldova, studii postuniversitare, Facultatea de Filologie, Limbi străine (2003).

A lucrat traducătoare, profesoară de limba și literatura română. După cinci ani de cercetări în arhivele naționale și pe teren a publicat cartea Ciuciuleni -- o istorie a locului și a oamenilor lui (2013).  Din 2014 este directorul Librăriei din Hol, Editura Cartier.

Un veac de istorie  în imagini. Ciuciuleni de Mariana Pagu (Art). Legată, 288 pag. Preț: 23 RON/ 109 MDL. Cartea a apărut cu sprijinul AFCN.

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

În Art au mai apărut:

Lumea lui Zaharia de Nicolae Pojoga

Chișinăul nostru necunoscut de Iurie Colesnic

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.