Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Lansarea Festivalului Național de Teatru Social 2017

Lansarea Festivalului Național de Teatru Social 2017 imprimare

10.11.2017  

Festivalul reprezintă un eveniment tradițional în R. Moldova, organizat pentru al optulea an. Festivalul întrunește echipe de tineri din întreaga țară, care se exprimă prin intermediul unor scenete de teatru asupra problemelor ce țin de sănătatea, educația și drepturile lor. Anul acesta la Festival participă 15 echipe de tineri din toată țara. Ei au fost instruiți în tehnici de teatru social, dar și în domeniul sănătății sexuale și reproductive. Festivalul se va desfășura pe data de 25 noiembrie 2017 în orașul Bălți.

CE: Lansarea Festivalului Național de Teatru Social 2017.

CINE: Rețeaua Educatorilor de la Egal la Egal Y-PEER Moldova în parteneriat cu UNFPA, Fondul ONU pentru Populație și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

CÂND: Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, ora 09:30.

UNDE: Sala de conferințe GENERATOR HUB, bd. Ștefan cel Mare 202, bloc 2 etaj 4.

PARTICIPANȚI: La eveniment vor participa elevi și profesori din 15 școli din întreaga țară, care s-au înscris să participe la Festival.

DESPRE FESTIVALUL DE TEATRU SOCIAL: Festivalul reprezintă un eveniment tradițional în R. Moldova, organizat pentru al optulea an. Festivalul întrunește echipe de tineri din întreaga țară, care se exprimă prin intermediul unor scenete de teatru asupra problemelor ce țin de sănătatea,  educația și drepturile lor. Anul acesta la Festival participă 15 echipe de tineri din toată țara. Ei au fost instruiți în tehnici de teatru social, dar și în domeniul sănătății sexuale și reproductive. Festivalul se va desfășura pe data de 25 noiembrie 2017 în orașul Bălți.

IMPORTANT:
Piesele de teatru social vor trebui să se înscrie în următoarele tematici:
1.      Necesitatea educației pentru sănătatea sexuală și reproductivă în școală, inclusiv sănătatea sexuală și reproductivă a tinerilor, prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și HIV, a sarcinii neplanificate, a comportamentelor de risc, problemelor în perioada adolescenței, responsabilitatea pentru viața de familie etc.

2.      Prevenirea discriminării pe bază de sex sau orientare sexuală, statut social, discriminarea persoanelor cu dizabilități și alte aspecte.

3.      Abuzul de substanțe nocive în rândul tinerilor, precum abuzul de alcool, tutun, droguri.

Pentru informații suplimentare:
Cristi Babin, Coordonatorul Festivalului Național de Teatru Social, Y-PEER Moldova, tel. +37362111907+37376780040 și/sau e-mail: ypeer@ypeer.md 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.