Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Aniversarea a 168 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu

Aniversarea a 168 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu imprimare

12.01.2018  

Pe 15 ianuarie 2018 în cadrul Zilei Naționale a Culturii și aniversării a 168-a de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” împreună cu Centrul Academic Internațional Eminescu organizează cea de-a IV-a ediție a inițiativei comunitare de lectură publică a operei lui Mihai Eminescu cu genericul Citim Eminescu.

Pe parcursul zilei de 15 ianuarie, între orele 10.00-17.00, scriitori, artiști, personalități de vază, elevi, studenți, bibliotecari, cititori ai BM „B.P. Hasdeu" vor recita versurile din opera „geniului poeziei românești".

 Artiștii de la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu" și elevi de la Centrul de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga" vor interpreta creații muzicale pe versurile lui Eminescu și despre Eminescu.

Începând cu ora 15.00 va avea loc conferința științifică Eminescu de după Eminescu, cu participarea: acad. Mihai Cimpoi; Vasile Bahnaru, director al Institutului de Filologie al AȘM; Nina Corcinschi, doctor în filologie; Miroslava Metleaeva, traducătoare; Dumitru Gabura, ziarist.

Evenimentul va avea loc la Centrul Academic Internațional Eminescu (bd. Dacia, 20).

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.