Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Concurs pentru tineri - EUSTORY Moldova!

Concurs pentru tineri - EUSTORY Moldova! imprimare

12.01.2018  

Un proiect lansat în premieră în țara noastă, EUSTORY Moldova, anunță concursul cu tematică istorică pentru elevi și studenți, cu genericul: Descoperim eroi în localitate la noi - secolul al XX-lea".

Scopul concursului este de a încuraja tinerii (între 14 și 21 ani) să-și dezvolte capacitățile de învățare prin cercetare, abordând subiectele din domeniul istoriei contemporane, și anume viața unor oameni simpli, care pot fi considerați eroi, datorită unor experiențe care au avut un impact asupra familiei lor și/sau a comunității.  Tinerii, cercetând diverse surse (mărturii, fotografii de epocă, documente de arhivă, vestigii de muzeu, interviuri), vor descoperi eroicul în faptele oamenilor de orice etnie din localitatea lor de baștină sau reședință.

Până la 31 ianuarie a. c. sunt acceptate înscrierile în concurs, iar până la 05 aprilie 2018 participanții urmează să depună proiecte de grup (maxim 4 persoane) și individuale, sub diverse forme: eseu, poster, jurnal-cronică, jurnal-academic. Regulamentul concursului poate fi consultat pe pagina oficială - www.facebook.com/EustoryMoldova  - prin intermediul căreia, de asemenea, se oferă suport informațional pentru a ghida potențialii participanți.

Toate lucrările vor fi analizate și evaluate de către un juriu independent, în baza criteriilor prevăzute de regulamentul concursului. Gala de premiere va încununa concursul, iar cei mai buni 4 câștigători vor reprezenta țara la o tabără de studiere a istoriei, organizată în Berlin, Germania. Tinerii vor socializa cu semenii lor, câștigători din celelalte țări europene care fac parte din rețeaua EUSTORY, creată și gestionată de Fundația Körber-Stiftung, din Hamburg, Germania.

Proiectul „Concursul de istorie" (History Competition) este implementat de AO „DVV International Moldova", Reprezentanță în Republica Moldova a DVV International, RFG (Asociația Germană pentru Educația Adulților), în parteneriat cu AO „Asociația Tinerilor Istorici din Moldova" cu sprijinul Ministerului de Externe al Germaniei. Proiectul este regional, acoperind Moldova, Ucraina, Belarus și Georgia, fiecare țară optând independent pentru tematica concursului, în timp ce metodologia este ancorată în practica EUSTORY, care are mai bine de 20 de ani în Europa (www.eustory.eu).  

Pentru relații și informații suplimentare:

Daniela Pădure,  Coordonator proiecte, DVV International Moldova, eustory.moldova@gmail.com   

și padure@dvv-international.md

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.