Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Zilele SUPER la Chișinău

Zilele SUPER la Chișinău imprimare

02.02.2018  

Foarte curând, urmează a 6-a ediție a festivalului Super de filme făcute de adolescenți.

 Ceea ce e specific pentru Super, față de alte festivaluri, e că doar liceenii își pot proiecta filmele aici, deci e vorba de talent înnăscut, de pasiune, și nu de școli sofisticate de film sau de vreo tehnică artificială. Festivalul încurajează tinerii care au făcut deja film, dar și pe cei care vor să înceapă acum, prin multe ateliere și cursuri.

Festivalul se va desfășura de pe 7 pe 10 iunie la București, iar deadline-ul pentru a-ți înscrie filmul este 20 martie.

Formularul de aplicare îl găsești aici: http://www.superfestival.ro/newsupersite/2018/01/03/inscrie-ti-filmul-la-super-2018/

Ambasadorii festivalului organizează Zilele Super la Chișinău și vă invită cu această ocazie la un șir de evenimente pentru tinerii cineaști.

Programul îl găsiți mai jos:

Programul:
- 5 feb. 16:00 - Retrospectiva SUPER
- 10 feb. 14:00 - Întâlnire cu studenții de la AMTAP, Catedra Multimedia
- 18 feb. 14:00 - Întâlnire cu regizoarea Leontina Vatamanu 

https://www.facebook.com/events/180141222744616/

Toate evenimentele se vor desfășura la Liceul "Spiru Haret".

Intrarea este liberă.

Super a început în 2013, datorită dorinței unor adolescenți de a avea un spațiu numai al lor unde să își proiecteze filmele și de a cunoaște alți oameni cărora să le placă și lor filmele. Ceea ce e specific pentru Super, față de alte festivaluri, e că doar liceenii își pot proiecta filmele aici, deci e vorba de talent înnăscut, de pasiune, și nu de școli sofisticate de film sau de vreo tehnică artificială. Festivalul încurajează tinerii care au făcut deja film, dar și pe cei care vor să înceapă acum, prin multe ateliere și cursuri. Și cei care au deja „preocuparea cinematografică" trebuie să știe că, după multele „lupte" prin care trec încercând să-și regizeze filmele, au un loc unde să le proiecteze. 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.