Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Hai Moldova invită toţi locuitorii mun. Chişinău pe 31 martie la ziua curăţeniei

Hai Moldova invită toţi locuitorii mun. Chişinău pe 31 martie la ziua curăţeniei imprimare

16.03.2018  

Mişcarea publică "Hai Moldova" împreună cu mişcarea internaţională "Let's Do It! World" cu susţinerea primăriei mun. Chişinău, şi alte organizaţii obşteşti, petrec o acţiune social-ecologică de curăţire a spaţiilor verzi şi amenajării teritoriilor " Vom face împreună Chişinăul curat", care este planificată la data de 31 martie 2018 la orele 10:00-14:00.

Sunt planificate curăţirea în 6 parcuri:

  • Parcul sect. Rîşcani
  • Parcul sect. Rîşcani ( dintre str. Florilor şi str. Calea Orheiului)
  • Parcul Boris Glavan(sect. Rîşcani )
  • Parcul Valea trandafirilor
  • Parc La izvor (sect. Buiucani)
  • Parc Valea Morilor

               şi a malurilor r. Bîc

Numărul presupus de participanţi -- 200 persoane. Registrează-te aici https://goo.gl/forms/PuySGysCkJvsyvMu1

O parte de deşeuri va fi sortată şi transportată pentru reciclare. La  acţiune participă organizaţii comerciale şi necomerciale, persoane fizice, companii şi întreprinderi de stat , muncitorii cărora se vor alătura acţieii la nivelul răspunderii corporativ- sociale. În  anii 2011-2012 la campania naţionalăHai Moldova au participat 226 mii de oameni, care au colectat 15 mii tone de gunoi din parcuri, maluri de rîu şi păduri din 800 localităţi a Republicii Moldova. În 2016 la curăţenie în or Chişinău sau adunat peste 3500 de voluntari, care au colectat 8068 de saci de gunoi din parcurile or. Chişinău în doar cîteva ore. În 2018, pe 15 septembrie se planifică Ziua mondială a curăţeniei. Oamenii din 150 de țări se vor ridica împotriva problemei globale a gunoiului, devenind astfel cea mai mare inițiativă civică pe care lumea a văzut-o vreodată.

Let's Do It! niciodată nu a fost destinată colectării gunoiului. Am stabilit, de asemenea, un obiectiv de a uni comunitatea globală, de a crește gradul de conștientizare și de a pune în practică o adevărată schimbare pentru a atinge obiectivul nostru final al unei planete curate și sănătoase.

Let's Do It! World este o mișcare civică care a început în Estonia în 2008, când 50 000 de oameni s-au unit pentru a curăța țara în 5 ore. De atunci, mișcarea Let's Do It! A răspândit modelul pentru a face țara curată într-o zi în întreaga lume. Acum, peste 16 milioane de voluntari s-au alăturat acestei mișcări.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.