Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Premierea laureaților concursului „Write Here, Right Now”

Premierea laureaților concursului „Write Here, Right Now” imprimare

25.05.2018  

Duminică, 27 mai, la ora 11.00, în Sala Evenimente a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” (str. Șciusev 65, intrare din str. Pușkin), va avea loc Festivitatea de premiere a laureaților Concursului de scriere creativă „Write Here, Right Now”, organizat de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” și un Grup Internațional de Inițiativă, în frunte cu Beni Thelmia.

Scopul concursului este stimularea interesului copiilor pentru limba engleză și valorificarea creativității și imaginației lor.

În perioada 2 aprilie - 14 mai 2018, în școli și biblioteci s-au organizat sesiuni ale concursului. Au participat circa 600 de elevi din clasele a 6-12-a și studenți.

Participanții au scris, timp de o oră, un eseu la unul din cele 12 subiecte propuse de organizatori.

Fiecare eseu a fost citit de trei membri ai juriului, format din voluntari din diferite țări (SUA, Irlanda, Republica Moldova, Filipine, Arabia Saudită, Pakistan, Suedia, China, Turkmenistan, Bosnia, Marea Britanie și alte țări). Juriul nu a acordat atenție ortografiei și gramaticii, ci originalității, fanteziei, abordării personale a subiectului.

Cei 31 de premianți vor primi diplome și diverse premii.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.