Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  „Hai Moldova” te invită în echipa de Coordonatori Centrali și Coordonatori Locali pentru participarea la Ziua Curațeniei Mondiale

„Hai Moldova” te invită în echipa de Coordonatori Centrali și Coordonatori Locali pentru participarea la Ziua Curațeniei Mondiale imprimare

25.06.2018  

Dorești să lucrezi la un proiect social de amploare, să faci cunoștință cu oameni interesanți, să participi la evenimente atât din Moldova, cât și din străinătate, să dobândești abilități de leaderism, să obții un punct de sprijin în profesie – atunci te așteptăm în echipa noastră! „Hai Moldova” (reprezentantul mișcării mondiale Let's Do It în Moldova) invită voluntari și coordonatori de echipe să participe la cea mai mare acțiune civică pe care lumea a văzut vreodată.

Anul acesta, împreună cu alte 150 de țări, vom ieși la curățenie pe 15 septembrie. 

Echipa noastră se extinde, pentru că în acest an ne așteaptă lucruri mari de realizat! În această toamna, vom face țara noastră mai curată într-o singură zi cu toată lumea. Echipa are nevoie de oameni fiabili care să aibă grijă de mediul înconjurător.

Vom fi întotdeauna fericiți de ajutorul și de contribuția fiecăruia! Dacă vrei să ne ajuți, aderă la rândurile coordonatorilor centrali! Mai jos vei găsi descrierile posturilor vacante. Și dacă sunteți un student activ, creativ și întreprinzător sau un elev din Chișinău și doriți să vă implicați - completati forma https://goo.gl/aaMLw2.

Coordonator Local (pentru activiști din regiuni):

Coordonatorii locali din toate colțurile Moldovei (inclusiv și Transnistria) vor avea șansa să organizeze activitatea Ziua Globală a Curățeniei în localitatea, orașul sau chiar în raionul lor, în colaborare cu autoritățile publice locale, ONG-uri, reprezentanți ai afacerilor.
Pentru înregistrare, accesează link-ul:  https://goo.gl/forms/3T3UwJ73i16NW3Wj1

Coordonator Marketing și PR (pentru cei care sunt din Chișinău):

● lucrează cu rețele de socializare (Facebook, Instagram, ok.ru, vk.com);

● colaborează cu mass-media;

● scrie articole în Română și Rusă;

Coordonator Strângerea de Fonduri și Colaborarea cu Partenerii:

● scriere aplicări pentru granturi și le obține;

● strînge fonduri pentru activități campaniei Hai Moldova;

● găsește partenerii strategice din toate domeniile.

Coordonator Departamentul de Finanțe:

● gestionează resurse financiare, bugetare și face raportare financiară.

Coordonator pe IT și cartografiere:

 - Manevrarea și deservirea aparatelor tehnice ale organizației;

- Administrarea web site-ului;

- Deservirea aplicației de cartografiere și răspunderea la întrebările referitoare la aceasta. Mai mult citește aici

Coordonator de logistică

Îți place să iei sarcina conducerii unui eveniment, cumpărăturilor și restul pregătirilor asupra ta? Te așteptăm la noi! Avem un colectiv bun și biscuiți cu ceai! Lista responsabilităților:

- Organizarea și răspunderea pentru livrări și materiale;

- Asigurarea oricăror cumpărături necesare;

- Dezvoltarea logistică a evenimentelor și a altor activități ale proectului.

Coordonatorul voluntarilor:

• coordonează activitățile referitoare la voluntari, în cadrul echipei centrale;

- participă la recrutarea, intervievarea și alegerea voluntarilor;

- planifică și organizează programe pentru voluntarii noi;

- participă la întâlnire periodice cu voluntarii și menține relațiile cu ei.

În ziua de 15 septembrie 2018, de Ziua Mondială a Curățeniei, oamenii din 150 de țări se vor ridica împotriva problemei globale a gunoiului, devenind astfel cea mai mare inițiativă civică pe care lumea a văzut-o vreodată. Imaginați-vă cel mai puternic "val verde" care începe în Japonia și se termină în Hawaii cu sute de milioane de oameni care participă în aceeași zi într-o acțiune pozitivă.

Hai Moldova este parte a acțiunii globale "World Cleanup Day" (Ziua Mondială a Curățeniei), care pe data de 15 septembrie 2018 are scopul să adune 380 milioane de oameni din 150 de țări, care vor aduna 500 milioane tone de gunoi din natură și spații publice. Alături de acțiunea globală, în Moldova ne propunem să adunăm 100 000 oameni și să strângem 1400 tone de gunoi.

Mișcarea socială Hai Moldova a reușit să convingă peste 230 000 de oameni să participe la Ziua Națională de Curățeniei, care s-a organizat din 2011 până în 2017. La data de 16 aprilie 2011 au fost mobilizați 113 600 oameni, iar 2 mai 2012 - 111 000 oameni.

La data de 30 Martie 2018 au fost mobilizați 10 000 chișinăuieni, care au ieșit să facă curat în capital. În total, în această perioadă voluntarii Hai Moldova au colectat din spațiile verzi peste 15.000 tone de gunoi, din 854 de localități.

La acțiune s-au alăturat sute de companii private, instituții de stat și Autorități Publice Centrale și Locale, persoane publice și politicieni."Let's Do It! World" este o mișcare civică care a început în Estonia în 2008, când 50 000 de oameni s-au unit pentru a curăța țara în 5 ore.

De atunci, mișcarea „Let's Do It!" A răspândit modelul pentru a face țara curată într-o zi în întreaga lume. Acum, peste 16 milioane de voluntari s-au alăturat acestei mișcări.

 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.