Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Testamentul necitit, de Lilia Bicec-Zanardelli, la Librăria din Centru | 28 septembrie 2018

Testamentul necitit, de Lilia Bicec-Zanardelli, la Librăria din Centru | 28 septembrie 2018 imprimare

27.09.2018  

Vineri, 28 septembrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea ediției a doua a romanului Testamentul necitit (Scrisorile unei mame plecate la muncă în Occident), de Lilia Bicec-Zanardelli, apărut la Editura „CARTIER” în colecția Cartier popular, coordonată de Gheorghe Erizanu. Cartea a apărut și în variantă digitală.

Lansarea ediției a doua a romanului „Testamentul necitit (Scrisorile unei mame plecate la muncă în Occident)”, de Lilia Bicec-Zanardelli, apărut la Editura „CARTIER”, va fi urmată de o sesiune de autografe. Preț promoțional în ziua lansării.

Alături de autor vor participa:

Claudia Partole

Igor Guzun

Eugenia Bulat

Moderator: Gheorghe Erizanu

„Nicolae Linin a descris o Moldovă care nu există. În cartea sa Educazione siberiana a accentuat prea exagerat aspectele de violență, transformând orașul Tiraspol într-un loc unde se împușcă și se atacă în ziua mare. Lilia Bicec, nu folosește mijloace pentru a suprima romanul conaționalului ei, ea folosește argumente și date istorice legate de destinele a trei și chiar patru generații pentru a reda istoria adevărată a unei regiuni, cum este Moldova.”  (Gianluca Veneziani, Libero)

„Dacă aș fi poet, aș dedica o odă femeilor plecate peste hotarele țării, dacă aș fi pictor, aș picta  o pânză cu imaginea Ei și dacă aș fi sculptor, aș sculpta „mama înstrăinată”. Dar nu-s decât o mamă și eu ca sutele de mame plecate, departe de tot ce-ți este drag și scump”. Acesta este motto-ul de pe coperta Miei cari figli, vi scrivo, carte apărută în 10.000 de exemplare la Editura Einaudi, una din cele mai prestigioase edituri din Italia. Am cunoscut-o pe jurnalista Lilia Bicec, autoarea cărții, la salonul Internațional de Carte din Torino ... Misiunea acestor „bandanti” e bine cunoscută în Italia, dar cine sunt cu adevărat aceste femei venite din Europa de Est, mai puțină lume cunoaște. Iată, grație acestei cărți am aflat.” (Nino Dolfo, Corriere della Sera)  

Lilia BICEC-ZANARDELLI s-a născut la 2 martie 1965, în satul Viișoara, raionul Glodeni, din Republica Moldova, în familia unor foști deportaţi în Siberia. Licenţiată a Facultăţii de Jurnalistică a Universităţii de Stat din Chișinău. A lucrat la redacţiile gazetelor raionale din Căinari și Glodeni, apoi la publicaţia liberă Accent provincial din judeţul Bălţi. Fondatoarea revistei Moldbrixia news (în română şi italiană); din 2013, corespondent al cotidianului Giornale di Brescia.

Cărți publicate:

Testamentul necitit, roman epistolar, Editura Cartier, 2009, în  italiană Miei cari figli, vi scrivo, Editura Einaudi, Torino, 2013; Bumerang, roman, Editura Cartier, 2016, apărut în italiană la Editura Europa Edizioni, 2018; Donna e..., antologie de proză scurtă a femeilor din Italia, Editura Rai Com Spa, Roma, 2014; Moldova, istorie orală (antologie de istorii ale femeilor din lume:  Franţa, Albania, Argentina, Marocco, Siria  etc. – „La tela di Penelope”), Editura Moica, Brescia, 2014. Prezentă în antologia Novel of the World, Editura Mondadori, Milano cu nuvela Mămăligă cu dor de casă, antologie lansată la EXPO, Milano 2015.

În curs de apariție la Editura Cartier: Lagărul 33, roman.

Testamentul necitit, de Lilia Bicec-Zanardelli, (Cartier popular). Broșată, 280 pag. Preț: Preț:28 RON/119MDL

Puteți procura cartea și online pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

În Cartier popular au mai apărut:

Cântecul mării, de Oleg Serebrian

Căsuța de la Răscruce, de Ion Druță

Parodii, de Petru Cărare

Maeștrii unei arte muribunde, de Claudiu Komartin

Trilogia basarabeană, de Val Butnaru

Copilul teribil, de Nicolae Esinencu

Către voi, prin lumina întunericului, de Mihail Gh.Cibotaru

Aproape, de Grigore Vieru

În curând:

Săgeți, de Petru Cărare

Limba de hârtie, de Tamara Cărăuș. Cu o postfață de Vladimir Beșleagă

Cerul alege (aforisme), de Grigore Vieru

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.