Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  SĂPTĂMÂNA BUCĂTĂRIEI ITALIENE ÎN LUME

SĂPTĂMÂNA BUCĂTĂRIEI ITALIENE ÎN LUME imprimare

19.11.2018  

În perioada 19 – 25 noiembrie curent se va desfăşura şi în Republica Moldova cea de-a III ediţie a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, organizată de Ambasada Italiei la Chişinău în colaborare cu numeroşi parteneri.

 

Obiectivele ediţiei din acest an vor fi în special:

ü  Promovarea Dietei Mediteraneene şi a ingredientelor sale;

ü  Valorificarea tradiţiilor gastronomice ale Regiunilor şi teritoriilor italiene; 

ü  Activităţi de instruire pentru promovarea unei relaţii de lungă durată între studenţii facultăţilor alimentare şi bucătarii italieni şi locali. 

Avem multe evenimente în agendă, unele din ele fiind organizate direct de partenerii noştri:

Ø  La 20 noiembrie vom marca Săptămâna Bucătăriei Italiene împreună cu un grup muzical, care dedică o mare parte a repertoriului său Ţării noastre: BRIO SONORES, pentru prima dată prezenţi într-un concert solo. Acest concert are drept scop colectarea fondurilor în favoarea Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copiilor din Chişinău, care le va utiliza pentru crearea unui centru comunitar de zi pentru copii şi tineri.

Ø  La 21 noiembrie copiii din instituţiile de plasament din Chişinău vor putea gusta din pizza preparată de Campionul Mondial al Pizzei, Gianni Di Lella – oaspetele companiei Casa Rinaldi, iar magicianul Garry Cozma le va oferi un moment de divertisment.

Ø  La 23 noiembrie Delegaţia din România a Federaţiei Italiene a Bucătarilor va ţine un seminar şi un workshop cu tema Dieta Mediteraneană, care va avea loc la Facultatea Tehnologiilor Alimentelor a Universităţii Tehnice din Moldova.

Ø  Aceeaşi Federaţie a Bucătarilor, împreună cu un grup de antreprenori din Sicilia, vor organiza în seara zilei de 23 noiembrie, la Reşedinţa Ambasadoarei Italiei, un Show Cooking cu degustare de produse siciliene. Evenimentul va fi organizat în colaborare cu International Women’s Club şi va avea acelaşi scop caritabil de colectare a fondurilor pentru centrul comunitar.

Ø  Începând cu 20 noiembrie Centrul Comercial Mall Dova va găzdui o expoziţie tematică cu reproduceri ale tablourilor din Muzeele Italiene. 

Iar la 24 noiembrie, tot în incinta centrului comercial Mall Dova, în prezenţa Chef-ului Gianni Di Lella, va avea loc un concurs de preparare şi degustare a pizzei, care va avea drept concurenţi diplomatici, artişti şi copii.

Pe parcursul întregii Săptămâni, restaurantele italiene vor oferi meniuri speciale, inclusiv Paste cu Pesto - o specialitate genoveză, în cadrul iniţiativei Pasta Pesto Day (www.pastapestoday.it), care va permite donarea unei părţi din venit în favoarea Primăriei din Genova, pentru susţinerea victimelor căderii podului Morandi din 14 august.

 

Mulţumim partenerilor noştri:

 

Camera de Comerţ Italo-Moldavă

Casa Rinaldi

Consorţiul de Tutelă Arancia di Ribera D.O.P.

Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copiilor din Chişinău

Federaţia Italiană a Bucătarilor, Delegaţia România

Filarmonica Naţională “Serghei Lunchevici”

Golden Gates

Hostaria Amarcord

 

International Women’s Club

La Triveneta Cavi

Centrul Comercial Mall Dova

Pan Construct

Pizzeria Caruso

Radisson Blu Leogrand Hotel

Tulone Olio

Universitatea Tehnică a Moldovei

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.