Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Pavel Filip: „Această tradiție va continua. Putem face lucruri frumoase și acasă în Republica Moldova”

Pavel Filip: „Această tradiție va continua. Putem face lucruri frumoase și acasă în Republica Moldova” imprimare

16.01.2019  

Feeria sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun din acest an a atras peste un milion de vizite. 6 vizitatori s-au ales cu premii generoase. Peste 8000 de copii au vizitat Târgul cu sprijinul Guvernului.

Orice început frumos are un sfârșit! Uite cât de repede s-a scurs timpul, astfel că Târgul de Crăciun din capitală, organizat după modelul marilor orașe europene, și-a închis astăzi ușile pentru vizitatori. Cel mai frumos eveniment al iernii a atras peste un milion de vizite. Totodată, 8000 de copii dezavantajați, veniți din toate colțurile țării, inclusiv micuți din internate sau instituții pentru copii cu nevoi speciale, dar și cei din regiunea transnistreană, au avut posibilitatea să se bucure de adevărata magie a sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun, datorită susținerii Guvernului Republicii Moldova.

Pavel Filip, premierul Republicii Moldova: „Peste 8000 de copii au vizitat Târgul de Crăciun în această perioadă și s-au bucurat de cadourile oferite de Moș Crăciun, au avut parte de zâmbete și multe momente frumoase. Și dacă am avut voie bună aici și dacă în această perioadă au fost din cei care s-au bucurat de aceste sărbători acasă, care au fost „ACASĂ DE CRĂCIUN” şi dacă cineva a exclamat că uite, se pot face lucruri frumoase şi acasă în Republica Moldova, atunci să ştiţi că eu sunt împăcat, pentru că scopul pe care ni l-am propus a fost atins. În această perioadă de timp, în scenă au urcat mulți artiști care ne-au adus aminte de tradițiile noastre frumoase, dar noi în RM avem tradiții frumoase. Vreau să aduc mulțumiri tuturor celor care ne-au amintit de colinde și de felul în care umblam cu colinda prin localitățile în care ne-am născut. Tradițiile sunt tradiții și trebuie să continue și, cu siguranță, această tradiție frumoasă va continua. În calitatea mea de prim-ministru, pot să vă spun că funcțiile vin și pleacă, și atunci când voi pleca și eu din funcția de premier, vreau să las această tradiție în urma mea și am toată siguranța că Guvernele următoare o vor respecta.”

În ultima zi a târgului, în orășelul din strada 31 august 1989 s-a desfășurat un concert de gală, iar atmosfera a fost încinsă de cei mai îndrăgiți interpreți autohtoni. Cei care au ales să se distreze în orășelul de poveste s-au prins în horă și au dansat pe melodiile populare interpretate de „privighetoarea” folclorului românesc, Maria Iliuț, și vocile cristaline ale ansamblului etnofolcloric „Surorile Osoianu”.

Ulterior, vizitatorii au sfidat frigul de afară și au țopăit pe ritmul melodiilor cunoscuților interpreți – Adriana Ochișanu, Natalia Gordienco, Ionel Istrati, Corina Țepeș și Costi Burlacu, Cornelia și Marcel Ștefăneț, Vitalie Dani, Nelly Ciobanu și formația Katharsis.

O adevărată nebunie a cuprins orășelul de poveste, îmbrăcat în straie albe, când pe scena mare a urcat legendara formație de muzică pop-rock și folk – Noroc, dar și băieții de la Valy Boghean Band, autorii celor mai frumoase balade urbane.

Surprizele nu s-au oprit aici! Șase norocoși au câștigat 1 televizor, 2 tablete și 3 smartphone-uri, după ce au vizitat Târgul de Crăciun, organizat de Guvern, și au participat la Tombolă. Norocul le-a surâs celor care s-au așteptat mai puțin.

Iată cine sunt câștigătorii:

  • Galina Petrea din satul Costești – câștigătoare al premiului mare: un televizor LG LED TV;
  • Natalia Tatonirova și Andreea Sicorschi din Chișinău - câte o tabletă Lenovo Yoga Tab 3;
  • Serghei Belolica, Roman Pupez din Chișinău și Ecaterina Jaricova  au plecat acasă cu câte un smartphone de model Samsung Galaxy J3.

De premii s-au bucurat și comercianții de la Târgul de Crăciun. Trei agenți economici care și-au decorat căsuțele în cel mai original mod s-au ales cu diplome din partea organizatorilor.

Seara s-a încheiat cu un recital impresionant susținut de băieții de la ‚Brio Sonores”, care au interpretat colindul oficial al târgului  – „Acasă de Crăciun”, lansat la ediția din acest an a Târgului.

Timp de 30 de zile, orășelul de poveste a fost destinația nr.1 pentru cei care au vrut să trăiască la maxim feeria sărbătorilor de iarnă, alături de întreaga familie. Târgul de Crăciun a fost locul marilor surprize pentru cei mici și tărâmul poveștilor, care au prins viață.

Aceștia au trăit clipe de neuitat lângă bradul înalt de 20 de metri, împodobit cu sute de figurine și 46 de mii de LED-uri, dar și în zonele tematice. În acest an, Roata Panoramică, de la înălțimea căreia s-a văzut târgul ca în palmă, a fost vedeta ediției, iar caruselul de poveste a fost o adevărată atracție pentru copii, la fel și Zona de Gheață, unde s-au încălzit prin mișcări energice pe cel mai mare patinoar din țară. În Zona de Poveste Moș Crăciun i-a așteptat pe cei mici cu o desagă plină de daruri, iar Zona Tradițiilor a fost potrivită pentru cei interesați să aleagă cadouri celor dragi, create de meșterii autohtoni. 

Zilnic, orășelul de poveste „s-a scăldat” în clinchetul clopoțeilor, iar colective artistice din toată țara au interpretat cele mai frumoase colinde „culese” cu drag din zonele din care au venit. Iar în fiecare seară, Târgul de Crăciun s-a „cutremurat” pe ritmurile artiștilor autohtoni, care au susținut concerte ore în șir. Și pe scena mică, au fost rulate desene animate cu tematica sărbătorilor de iarnă, iar renumiți animatori, jonglori și magicieni i-au distrat pe micii vizitatori.

Târgul de Crăciun a fost organizat pentru al doilea an consecutiv la inițiativa premierului Pavel Filip și s-a desfășurat după modelul marilor orașe europene.

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.