Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare

Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare imprimare

03.06.2019  

Pe 22-23 iunie, Centrul Cultural VATRA, organizează „Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare”, care are drept scop conservarea și renașterea tezaurului și tradițiilor moștenite de la străbunii noștri, perpetuarea, promovarea și transmiterea valorilor generațiilor viitoare.

 

Evenimentul va aduna lume bogată în obiceiuri și datini strămoșești. În cadrul festivalului, oamenii din diverse zone ale țării, vor avea frumoasa ocazie să transmită emoțiile obiceiurilor noastre străbune, dar vor avea și fericita ocazie să promoveze elementul autohton prin prezentarea tradițiilor noastre strămoșești.

Festivalul cuprinde o serie de manifestații autentice: Parada portului popular autentic „Zestrea Neamului”; Concursul național ”Fanfara de altădată”; Concursul jocului popular „Hora Satului”; Concursul național al bucatelor pe vatră; Concursul de muzică corală „Armonia vocilor” și nu în ultimul rând, Concursul național „Muzica nocturnă de tabără și camping”. Concomitent, vor fi organizate și zone de divertisment pentru părinți și copii lor: Starturi vesele ”Familia mea” și cel mai mare  Târg de turism, sport, pescuit și vânătoare.

Evenimentul va combina interesul diferitor generații față de cultură și tradițiile satului moldovenesc și care va produce echilibrul cultural de la nord până la sud și de la est până la vest.

Toți cei dornici de distracție și înzestrați cu talent, sunt așteptați pe 22-23 iunie la Centrul Cultural VATRA, pentru a promova împreună tradițiile și obiceiurile lăsate de strămoșii noștri.

 

 

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.