Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Moldovenii stabiliți în Ravenna au organizat Festivalul Familiei

Moldovenii stabiliți în Ravenna au organizat Festivalul Familiei imprimare

20.06.2019  

Moldovenii stabiliți în regiunea Ravenna, Italia, s-au adunat împreună pentru a sărbători Festivalul Familiei, aflat la a II-a ediție.

Părinții copiilor născuți în Italia, regiunea Ravenna, și-au dorit să organizeze o zi de neuitat, unde să domine copilăria de altădată, cu jocuri distractive și starturi vesele, cu spectacole de păpuși și showuri magice, cu tombole și surprize muzicale, dar și cu un picnic la acest început de vară.

Toate acestea au fost posibile sub bagheta magica a soților Liliana și Andrei Balaur, cei care au jucat rolul de magicieni în cadrul Festivalului. Evenimentul a avut loc în Parcul Teodorico din orașul Ravenna - patrimoniu cultural al orașului și al întregii regiuni.

Copilăria a pus stăpânire pe toți cei care au participat la eveniment, indiferent de vârsta pe care o au. Schimb de idei, de jocuri, sfaturi și învățăminte, împărtășirea gusturilor muzicale au fost la ordinea zilei, demonstrând că nu există bariere între generații, ci doar o îmbinare armonioasă a trecutului cu viitorul.

Alina Puica, Sergiu Zagorschi și Eugen Juravscki au fost cei care au interpretat mai multe melodii pentru moldovenii din Ravenna.

Asociația Culturală INIMA MOLDOVEI a pregătit tuturor participanților cărți și diplome de participare.

 

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.