Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  American Councils for International Education anunță organizarea primei ediții a Elie Wiesel Study Tour pentru Republica Moldova

American Councils for International Education anunță organizarea primei ediții a Elie Wiesel Study Tour pentru Republica Moldova imprimare

27.06.2019  

Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova, alături de Ambasada Statelor Unite în România, American Councils for International Education și cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România, al Institutului Național Elie Wiesel pentru Studiul Holocaustului și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei invită studenții, masteranzii și doctoranzii din Republica Moldova, cu vârsta între 18 și 26 de ani să participe în programul Elie Wiesel Study Tour.

 

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a treia ediție, este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova și Ambasada Statelor Unite în România își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute. Programul a fost inițiat în România și pentru perioada 29 Iulie - 09 August 2019, pentru prima dată se oferă burse complete ce acoperă costurile pentru program a 5 participanți din Republica Moldova.

În prima ediție a programului, din vara anului 2017, participanții au vizitat Memorialul Durerii de la Sighet, Casa Memorială Elie Wiesel, Complexul Muzeal Auschwitz I și Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler. În cadrul ediției 2018, programul a fost extins, incluzând și Cartierul Evreiesc din Bardejov, Slovacia, Cartierul Evreiesc din Budapesta și Memorialul ”Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”. Pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, care va crea cu aceștia dezbateri tematice și îi va provoca să gândească critic. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 5 participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine.

Criterii de eligibilitate: Programul este deschis studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:  

     au pașaport internațional biometric; 

     au minim 18 ani și maxim 26 de ani împliniți în momentul începerii programului (29 Iulie 2019);

     sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu;

     au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;

     demonstrează interes față de tematica programului;

     sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc);

Organizatorii vor selecta un număr de 5 participanți, în urma evaluării aplicației. Tinerii interesați se pot înscrie online până pe 2 Iulie 2019. https://forms.gle/HR5KQh5AocNNaCfj8

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro .

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.