Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Proiectul „ARC muzical-istoric” vă invită la un concert al elevilor de la Conservatorul „George Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine

Proiectul „ARC muzical-istoric” vă invită la un concert al elevilor de la Conservatorul „George Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine imprimare

04.07.2019  

Proiectul „ARC muzical-istoric”, a cărui fondatoare este pianista Ecaterina Baranov, vă invită la un concert al elevilor de la Conservatorul „George Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine, din Franța, care va avea loc pe data de 10 iulie 2019, ora 17:00, în incinta Centrului „Mihai Eminescu” din Chișinău (bd. Dacia nr. 20).

 

După concert va urma o masă rotundă, în cadrul căreia vor fi discutate diferențele de obiective, practici și urmări ale sistemelor de învățământ în domeniul muzicii din Franța și Republica Moldova.

Primul schimb de experiență dintre elevii Conservatorului „G. Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine și Școala „A. Stârcea” din Chișinău, s-a desfășurat recent, în perioada 14-21 iunie, unde elevii basarabeni, medaliați ai concursurilor internaționale, au prezentat un concert de muzică clasică în prezența Ambasadorului interimar al Republicii Moldova în Franța, Vlad Chirinciuc. Aceștia au fost însoțiți de pedagogii și directoarea școlii “A. Stârcea”, Irina Bogataia, coorganizatoare a proiectului, care și-a exprimat speranța că acest schimb de experiență se va intensifica în anii următori.

În perioada 9-15 iulie, grupul de elevi ai conservatorului francez se vor afla în R. Moldova în vederea schimbului de experiență. Evenimentul se desfășoară în contextul împlinirii a 100 de ani de la nașterea compozitorului Alexei Stârcea și are drept scop redescoperirea muzicii clasice basarabene.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.