Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Ion Lazarenco Tiron va înota 30 km pe Nistru pentru drepturile copilului

Ion Lazarenco Tiron va înota 30 km pe Nistru pentru drepturile copilului imprimare

22.07.2019  

Acțiunea este organizată de UNICEF pentru a sensibiliza publicul larg cu privire la importanța respectării drepturilor copilului prevăzute de Convenția ONU privind Drepturile Copilului, care este la cea de-a 30-a aniversare în acest an.

25 iulie, ora 14.00 - 17.00 (ora începerii evenimentului oficial se precizează în dependență de viteza înotului).

Golden River, Molovata (transport asigurat, după necesitate, înregistrare aici)

La eveniment participă Ion Lazarenco Tiron, candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace, Reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova, Desiree Jongsma, Maia Banarescu, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului în Republica Moldova, precum și cei 130 de copii din întreaga țară care au format corul incluziv La La Play Voices, împreună cu dirijorul Andriano Marian.

Convenția ONU a fost adoptată pe 20 noiembrie 1989. Republica Moldova a aderat la aceasta în 1993, după ratificare de către Parlament. Acest lucru înseamnă că autoritățile naționale, locale și societatea civilă trebuie să depună eforturi comune pentru ca drepturile tuturor copiilor de la noi din țară să fie respectate, cum ar fi accesul la educație, sănătate, dreptul la familie și un mediu fără violență, supraviețuire, precum și dreptul la opinie și liberă exprimare.

Ion Lazarenco este printre puținii oameni de pe glob, care a reuși să traverseze înot din prima încercare cele 7 strâmtori, numite și provocări ale Oceanului: Canalul Mânecii, Strâmtoarea Gibraltar, Canalul de Nord, Canalul Catalina, Canalul Molokai, Canalul Tsugaru și Strâmtoarea Cook.

A fost declarat Omul Anului 2018 de către Asociația Mondială a Înotătorilor de Ape Deschise, iar la începutul anului curent a fost declarat candidat oficial al Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace.      

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.