Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Ești din Cahul și vrei să afli mai multe despre educația mediatică? Participă la activitățile Proiectului Educație Mediatică Sud

Ești din Cahul și vrei să afli mai multe despre educația mediatică? Participă la activitățile Proiectului Educație Mediatică Sud imprimare

31.07.2019  

Tinerii din Cahul vor avea posibilitatea să participe la activitățile din cadrul proiectului Educație Mediatică Sud. Astfel, în perioada august-septembrie, vor fi organizate mai multe sesiune de informare cu privire la educația mediatică în rândul tinerilor. Care sunt obiectivele principale ale acestui proiect, cât și activitățile, aflați mai jos.

În cadrul Proiectului „Educație Mediatică Sud” tinerii vor învăța:

Cum să facă diferența dintre știri false și adevărate;
Care sunt tehnicile de dezinformare și manipulare în mass-media;
Cum să te informezi din surse sigure;
Care este rolul mass-media în societate.

Tinerii interesați de media vor putea participa la un dialog public cu un jurnalist independent la Cahul, sesiune de instruire pe teme de educație mediatică, concurs de pictură/caricatură cu tema STOP informațiilor false în societate, dar și o vizită la un post TV independent de la Chișinău.

Primul eveniment din cadrul proiectului este întâlnirea cu jurnalista Natalia Morari, care va avea loc pe data de 12 august, începând cu ora 13:00, în Parcul Central Grigore Vieru.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.