Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Școala Tânărului Lider: 25 de tineri din raioanele țării au fost instruiți în spiritul liderismului

Școala Tânărului Lider: 25 de tineri din raioanele țării au fost instruiți în spiritul liderismului imprimare

02.08.2019  

25 de tineri din raioanele țării au fost instruiți în spiritul liderismului, la Școala Tânărului Lider, obținând competențe pentru mobilizarea comunitară a generației tinere.

Școala a reprezentat un laborator dinamic și neconvențional, care a adus împreună liderii din cadrul Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor, pasionați de educația non-formală și creștere personală, dornici de a-și îmbunătăți abilitățile de management a echipei și stabilire a parteneriatelor durabile cu alți actori comunitari.

Programul acestui eveniment a inclus sesiuni despre:

·         mobilizarea tinerilor din comunitate;

·         managementul resurselor umane din cadrul Consiliilor de Tineret;

·         sporirea vizibilității activităților pentru tineri;

·         interacțiunea cu factorii de decizie;

·         extinderea Consiliilor Locale de Tineret, asfel încât, în fiecare localitate să existe o structură reprezentativă a tinerilor.

Ana-Maria Vatamaniuc, Vicepreședinte, Consiliul Raional al Tinerilor din Drochia:

Voluntariatul se învață, precum și liderismul. A motiva, a îndruma, a monitoriza, a purta responsabilitate şi, nu în ultimul rând, a aprinde câte un foc în fiecare membru al echipei e ceea ce face adevăratul lider, astea sunt lucrurile învățate la Școala Tânărului Lider.

Andrei Frățescu, Președinte, Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei:

Mi-a plăcut faptul că la această școala s-a pus acentul pe educația non-formală, iar învățarea a fost însoțită de jocuri și team-buildinguri. Mai mult decât atât, fiecare participant se întoarce acasă cu 12 acțiuni concrete pe care trebuie să le implimenteze, de aici și denumirea proiectului TweLve. Consider că așa tip de activități motivează tinerii să producă schimbări în localitățile de unde vin.

Tizu Irina, coordonator comunicare, RNCLTM:

În cadrul Școlii Tânărului Lider, ne-am luat angajamentul de a le arăta tinerilor că sunt importanți, că pot face alegeri, că pot să-și asume responsabilități, că sunt pregătiți să facă față schimbării. Și pentru că acest eveniment a fost o acțiune dintr-un proiect mai mare, urmează și alte activități utile, de la tineri pentru tineri, deoarece, cu toții avem datoria să ne susținem unii pe alții.

Școala de vară a reprezentat activitatea de lansare a proiectului , desfășurat de către Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova (RNCLTM) în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul U.S. Embassy Moldova.

RNCLTM este o organizație a tinerilor, constituită din Consiliile Tinerilor la nivel raional/municipal și care deține funcție reprezentativă în raport cu Autoritățile Publice Centrale, structurile neguvernamentale republicane și internaționale. O acțiune importantă în care sunt antrenate Consiliilor Locale ale Tinerilor este elaborarea recomandărilor privind planul de acțiuni și bugetul APL pe componenta tineret, acesta este o modalitate de consultare a tinerilor din diferite localități în privința problemelor care îi vizează.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.