Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  15 școli vor primi mini-granturi pentru promovarea educației pentru sănătate în comunitatea lor

15 școli vor primi mini-granturi pentru promovarea educației pentru sănătate în comunitatea lor imprimare

06.08.2019  

15 școli din raioanele Cahul, Orhei, Rezina, Făleşti şi Ungheni vor primi mini-granturi pentru promovarea educației pentru sănătate în comunitatea lor.

Începând cu anul 2018, în total, 37 localități din aceste raioane participă în cadrul Programului UNFPA de promovare a educației pentru sănătate a tinerilor, realizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării, A.O. Parteneriate pentru Fiecare Copil și Centrul Educațional PRO DIDACTICA.

Activitățile vor avea loc în lunile august-septembrie curent și presupun mobilizare comunitară pentru promovarea educației pentru sănătate a tinerilor. Acestea vin să susțină Campania ”Educația pentru sănătate-dreptul meu, alegerea mea”, lansată anul trecut și continuată în 2019.

Prima acțiune, un club de dezbateri tematic, va avea loc la Frăsinești, Ungheni. Acțiuni similare: expoziții de desene, TVC, teatru social, flash-mob-uri, zugrăvirea spațiilor publice etc. vor fi organizate și în celelalte 14 localități (vedeți Planul de Acțiuni atașat).

În toamna anului 2018, peste 5600 părinți, profesori, tineri, reprezentanți ai autorităților locale și alți membri ai comunității au participat la activități similare desfășurate în cele cinci raioane.

“Educația pentru sănătate” este o disciplină opțională și se predă elevilor din clasele I-XII în baza solicitării. În anul de studii 2018 – 2019 peste 19, 000 de adolescenți au solicitat să învețe această disciplină, ceea ce constituie doar 10% din numărul total de adolescenți care au nevoie de astfel de informații.

Pentru contact:

Irina Lipcanu, Analistă Programe Comunicare, UNFPA Moldova; Tel .069162304;

Violina Lavric, PR Manager, A.O. Parteneriate pentru Fiecare Copil; Tel. 069215862

 

 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.