Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  La La Play Ziua 2: muzicienii călători au dat culoare rutinei gri prin muzică de calitate, implicare și picturi murale marca Radu Dumbravă!

La La Play Ziua 2: muzicienii călători au dat culoare rutinei gri prin muzică de calitate, implicare și picturi murale marca Radu Dumbravă! imprimare

14.08.2019  

Pe 12 august, Moldovan National Youth Orchestra alături de Kaufland Moldova au putut fi găsiți în diverse locații inedite, unde au încărcat bateriile proprii, dar și a celor prezenți la evenimentele lor cu multă energie bună, artă murală și muzică împărtășită cu oameni dragi din orașul Cahul.

După un adevărat wedding crash a nunții mirilor Alexandru Apcel și Timbalari din satul Ștefan Vodă, complicele căruia a fost părintele La La Play Voices, Natalia Goncerova, muzicienii mataronului muzical au ajuns în o nouă locație de vis. Următorul flasmob plin de spiritul liber și spontan al actualei expediției a avut loc în Ucraina, în fața Teatrului de Operă și Balet din Odesa. Tinerii muzicieni, Lia Rusu și  Vladislav Secichin, au proiectat muzica lor prin sunetele sublime ale viorilor, dar și a vocii trecătorilor incidentali.

Explorând toate simțurile în exepriențe unice, maratonul muzical La La Play aduce un nou concept în timpul călătoriilor sale, La La Play Bucate. Cel din urmă include discuții intre calde și timp petrecut impreună cu persoane impresionante ce transmit moștenirea culturală generațiilor noi. În timpul călătoriilor prin toată țara, artiștii au descoperit raportul frumos, divers și extraordinar de bun din mediul rural, dar urban. Gastronomia rurală vine sî reamintească de specialitățile locale, dar și poveștile ce le însoțesc. Invitatul acestei zile a fost Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul, ce cu inimă deschisă a povestit despre cahuleni lui Andriano Marian și Kathi Scheidereiter în timpul preparării bucatelor.

Înainte de concert a fost inaugurată pictura murală „Simfonia Soarelui”, realizată timp în 3 zile de către carismaticul pictor Radu Dumbravă, pe unul din pereții gri din Piața Horelor. Artistul s-a bucurat de multă încurajare din partea localnicilor, iar pentru a aduce la viață opera de artă, au fost folosite peste 5 litri de vopsea.

Concertul în apus de soare a tinerilor muzicieni au adunat de la mic la mare și a durat mai multe de o oră, timp care au putut fi audiate lucrări precum “Water Music” (George Frideric Handel), “Lume, lume” (Măria Tănase), piese din Game of Thrones, dar și multe altele. Pe lângă concert, organizatorii și partenerii au pregătit o mulțime de activități pentru cei prezenți, cum ar fi atelier de picture pe textile și activități de desen cu cretă pentru pici. Realizarea picturii murale și organizarea concertului cordial ce au încântat cahulenii, au fost posibile datorită implicării și susținerii Primăriei Municipiului Cahul și a partenerilor vitali ai expediției, Kaufland Moldova.

Pe 13 august, echipa expediției muzicale invită oameni dragi și faini, la “La La Play: Green World”. Echipa La La Play alături de voluntari din Ceadîr Lunga și Chișinău vor colecta deșeuri dintr-un spațiu împânzit de plastic și gunoi. Astfel, se face un apel de a crea un mediu înconjurător mai bun și a înlocui palsticul cu materiale și produse eco în societatea noastră. Intrare la evenimentele La La Play este liberă.

Cea mai cool expediție din țară revine la a 3-a aniversare, cu 10 concerte în 10 locații deosebite, realizată de 18 tineri muzicieni, jurnaliști și producători media ce cutreieră 2000 km și aduc muzică de calitate acolo unde ea nu a fost auzită, pentru că #varanudorm și #implicareafacediferenta.Toate concerte sunt cu intrare liberă !

Link La La Play Green World, 13 august: https://bit.ly/33FsOEa

Partener General: Kaufland Moldova #implicareafacediferenta  #kauflandmoldova
Parteneri: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Suedia, Fundația Est-Europeană, Gas Natural Fenosa, Vasconi.
Parteneri Media: Diez.md, Agora.md, Unimedia.md, PentruEa.md, Noroc Media, Agro TV, Privesc.eu
Producători: Moldovan National Youth Orchestra și KINOM
 

 

Link Facebook MNYOrchestra: www.facebook.com/mnyorchestra  

Link Instagram MNYOrchestra: www.instagram.com/mnyorchestra

 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.