Toamna Cartofilor imprimare

Festival cu gust la Rîșcova, dedicat cartofului

10.10.2019  

Duminică, 13 octombrie, satul Rîșcova din raionul Criuleni va deveni o adevărată scenă pentru bunătăți din cartof, dar și pentru interacțiune în comunitate. Festivalul ”Toamna Cartofilor”, deja la cea de-a 2-a ediție, invită iubitorii acestei legume pentru o zi însorită la poalele codrilor.

Vizitatorii vor putea alege dintre 20 de soiuri de cartofi, atât locale cât și din alte țări, inclusiv crescute ecologic. Pe lângă delicii din cartof și alte produse de sezon, festivalul va avea un program tematic pentru cei mici, cântece și dansuri populare, concursuri cu premii și alte distracții pentru toată familia.


Toamna Cartofilor este un prilej de reconectare a orășenilor cu natura, dar care aduce împreună și sătenii din împrejurimi.
 Prin această sărbătoare, vrem să punem în valoare frumusețea satului Rîșcova și să popularizăm totodată cartoful, un produs local cu tradiție – precizează coordonatoarea evenimentului, Daniela Luca.

Locația festivalului nu a fost aleasă la întâmplare. Aflat la ~25 km de Capitală, satul Rîșcova este cunoscut pentru generațiile sale de fermieri specializați în cultura cartofilor. Anul acesta, cu susținerea asociației EcoVisio, aici a luat naștere și cooperativa ”Cartoful Rîșcovean”, formată din 5 agricultori care cultivă ecologic diferite varietăți de cartofi. 

Tot la Rîșcova se află complexul EcoVillage Moldova, construit în armonie cu natura și care găzduiește un sanctuar pentru cai. Puteți participa la un tur EcoVillage gratuit în ziua evenimentului.

Vizitați pagina Toamna Cartofilor 2019 pentru detalii despre transport și activitățile zilei.

________________________________

Toamna Cartofilor 2019 este organizat de localnicii și Primăria satului Rîșcova, în parteneriat cu EcoVisio, EcoVillage Moldova și Cartoful Rîșcovean, cu susținerea
IM Swedish Development Partner și a Suediei

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.