Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  ZILELE BIBLIOTECII MUNICIPALE B.P. HASDEU - 142 ani de la fondare

ZILELE BIBLIOTECII MUNICIPALE B.P. HASDEU - 142 ani de la fondare imprimare

15.10.2019  

De 142 de ani Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” se află în serviciul comunității chișinăuiene, fiind una din cele mai vechi și mai titrate instituții de informare, cultură şi instruire din Republica Moldova. Cu prilejul actualei aniversări, în perioada 17 – 22 octombrie 2019, BM organizează un șir de evenimente pe tematici profesionale și socioculturale.

Evenimentele sunt menite să  contribuie la promovarea unor noi forme și metode de activitate în serviciul utilizatorului: proiecte și programe cu și pentru  chișinăuieni, strategii  de marketing și comunicare; incursiuni în istoria Chișinăului; întâlniri cu scriitori, prezentări de carte, dialoguri cu personalități, retrospectiva verii.

Agenda  evenimentelor se preconizează a fi variată, cuprinsul acesteia include Conferință Biblioteca Publică a orașului Chișinău: noi dezvăluiri, care aduce dezvăluiri despre istoria încâlcită a Bibliotecii Publice din Chișinău a cărei succesoare ne considerăm; Pe urmele istoriei sau drumul de acasă spre acasă, întâlnirea copiilor și adolescenților cu scriitoarea Simona Antonescu;  FlashMob-ul Biblioteca transformă, urmat de  Conferința științifică #BM142. Inspiră. Implică. Împuternicește. Conectează (în format Eleven) și o Conferință postere Experiența serviciilor inovaționale la BM; Hacaton public HACK4BM, produsul final va fi creare bazei de date pentru înregistrarea activităților de bibliotecă și prezentarea lor pe syte-ul bibliotecii.

Un rol important îl vor avea discuțiile publice privind Strategia Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu (2020-2025).

ZILELE BIBLIOTECII MUNICIPALE „B.P. HASDEU”, la cea de-a 142-a aniversare, vor culmina cu   totalurile programului estival destinat copiilor „Provocarea verii”, menirea căruia a fost de a dezvolta și forma abilități, calități, de a fi mai creativi și inteligenți prin lecturi, jocuri și experimente.  

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.