Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Expoziție despre supraviețuitorii din Moldova ai Holocaustului

Expoziție despre supraviețuitorii din Moldova ai Holocaustului imprimare

25.10.2019  

Peste 400 de fotografii și 24 de interviuri cu supraviețuitori din Moldova ai Holocaustului au fost adunate în expoziția bilingvă (rusă / română) “Albumul de Familie Moldovenesc Evreiesc”. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 26 octombrie (16:00-18:30) la gimnaziul din satul Rîșcova, r. Criuleni.

La eveniment vor fi prezenți Ullrich Kinne, șeful adjunct al Ambasadei Germaniei, Fabian Ruehle din partea Institutului Istoric Evreiesc ”Centropa”, dar și un grup de 50 profesori de la diferite instituții europene, între care și 22 de cadre didactice din Moldova. Toți profesorii vor participa la un seminar privind cultura și istoria evreiască din regiune, care se va desfășura la Rîșcova între 25-27 octombrie.

În deschiderea expoziției, elevii din satul Rîșcova vor prezenta o piesă de teatru inspirată de mărturiile unora dintre supraviețuitorii.

Expoziția “Albumul De Familie Moldovenesc Evreiesc” va călători prin mai multe orașe și sate din țară. În Chișinău, aceasta poate fi vizitată între 29 octombrie - 3 noiembrie la International Center of Training and Professional Development (str. Eugen Doga 5).

Pentru alte locații sau pentru a rezerva expoziția la tine în localitate, vezi pagina proiectului aici.

Persoană de contact - Ion Ungureanu +37379557732

----------------------

Expoziția „Albumul de Familie Moldovenesc Evreiesc” este organizată de Institutul Istoric Evreiesc din Germania „Centropa” în cadrul proiectului internațional Trans.History, implementat în Moldova în parteneriat cu A.O. EcoVisio. 

 

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.