Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Bună ziua și salut, vă iubesc, v-ador, vă pup!

Bună ziua și salut, vă iubesc, v-ador, vă pup! imprimare

E formula de salut pe care o folosește Gogoșica de pe Planeta Clounella în spectacolul PREMIERĂ care îi poartă numele

19.11.2019  

Spectacolul „GOGOȘICA”, ultima premieră din 2019, va fi prezentat la data de 24 Noiembrie, la 11:00, în incinta Centrului Cultural „Odeon”. Veniți să vedeți cum copiii se vor distra în timpul spectacolului, veniți să simțiți vibrațiile unui spectacol de animație pentru copii, veniți să trăiți bucuria! Veniți să prindeți momente frumoase pentru comunitatea voastră, pentru că vrem să împărțim emoțiile și dragostea noastră la cât mai mulți oameni!

Premiera spectacolului „GOGOȘICA” va avea loc, duminică, 24 Noiembrie, 11:00 la Odeon.

Iar dacă vreți să aflați mai multe despre noi și despre ceea ce creăm noi pentru copiii noștri, vă invităm să citiți mai jos.

Casa de spectacole pentru copii ”Planeta Clounella” este un teatru privat care s-a născut din entuziasm, dragoste și chemarea interioară de a crea ceva NEOBIȘNUIT pentru copiii noștri. Suntem un grup de tineri ambițioși, care necătând la faptul că suntem din domenii precum economia, dreptul sau limbi străine, ne-am adunat și am început a scrie spectacole pentru copii. Și nu doar a scrie, dar și a juca duminică de duminică, câteodată și sâmbăta sau vinerea, cu săli uneori pe jumătate goale, pentru că nu vrem să ne oprim. Avem atâtea de spus, avem atâtea de creat, avem atâtea de învățat.

 De ce sunt spectacolele noastre NEOBIȘNUITE?

De la bun început am mers pe conceptul: numai nu teatru dramatic, numai nu teatru clasic. Hai să facem ALTCEVA. Hai să creăm ceva DIFERIT.

Fiind din domeniul animației, am simțit cu toții că este obligatoriu să folosim elementele de animație în spectacolele noastre.

Iată de ce spectacolele jucate de #CasaClounella sunt caracterizate astfel:

INTERACTIVE, pentru că copiii participă la toată acțiunea din scenă, și chiar dacă ei se află în sală, oricum simt, trăiesc, se implică în fiecare moment jucat de noi pe scenă. Trebuie doar să veniți și să vedeți cum strigă ei ”LUPUL, LUPUL” atunci când apare dușmanul din pădure și vrea să o pape pe Scufița Roșie sau pe ”Cei Trei Purceluși”.

EDUCATIVE, pentru că fiecare spectacol poartă un mesaj educativ pentru copii. În ”Capra cu Trei Iezi” îi rugăm să aibă grijă să nu deschidă ușa la oameni necunoscuți și să petreacă timpul mai mult citind, dar nu în telefoane mobile sau la televizor. În „Alissa în Țara Minunilor” le spunem despre vise și dorințe. În „Rapunzel” învățăm copii să ierte și să îndrăgească supa de broccoli.

PRIETENOASE, fiecare spectacol are o adaptare prietenoasă, plină de dragoste și iertare.

În „Aventurile celor Trei Purceluși” Lupul este hrănit cu pizza, pentru că purcelușii înțeleg că Lupul trebuie să mănânce, deci dacă nu vor să fie pârpâliți și înghițiți, trebuie să îi dea Lupului o alternativă. În „Capra cu Trei Iezi” (poate una din cele mai violente povești din copilăria noastră) Lupoaica de fapt îi face o surpriză Caprei, și toți iezii rămân vii și nevătămați. În spectacolul ”Alissa în Țara Minunilor” fraza tăioasă pe care o folosește Regina de Cupă: ”Capetele jos” sau ”Tăiați-le capurile” în alte surse, este înlocuită cu o fraza mai pe înțelesul copiilor ”Te voi da afară din Poveste”, iar Regina de Cupă devine bună la final de poveste datorită dragostei pe care o dau copiii în timpul spectacolului.

DINAMICE, pentru că în spectacol sunt introduse cântece pentru copii, iar fiecare cântec are o coreografie adaptată pentru săli de teatru, încât copilul să poată repeta mișcările. Copiii numără cu noi, cântă, sar, aplaudă, îmbrățișează, zâmbesc și trăiesc fiecare moment.

FAMILIALE, pentru că în timpul spectacolului creăm momente de îmbrățișări, de iubire, de iertare și prietenie între părinte și copil. Și pentru că scenariul nostru are și glumițe care sunt înțelese doar de COPIII MARI (a se citi părinți). Și pentru că vedem de multe ori și lacrimi de iubire, iar noi trăim cea mai frumoasă emoție atunci când vedem părinții îmbrățișându-și copii la piept cu ochii plini de lacrimi.

MEMORABILE, post spectacol copilului îi vine ușor să povestească ceea ce a văzut pe scenă, pentru că el nu doar a vizionat, dar a și trăit tot ceea ce s-a întâmplat în scenă. Noi primi mesaje de la părinți unde povestesc cum copilul acasă îl imită pe lup cum suflă în căsuțe, cum cântă piesele noastre, cum plîng (pe bune plăng, avem și dovadă video) pentru că vor la spectacolele noastre și nu au răbdare să vină ziua de duminică.

Să vă povestim un pic din Premierele noastre:

20 August 2017, spargem gheața cu ”Aventurile celor Trei Purceluși”

19 August 2018, ”Scufița Roșie”

7 Octombrie 2018, co-organizatori la îndemnul celor din ”Liga Roboților”, PREMIERĂ ”Synopsis”, spectacol de animație cu roboți

25 Noiembrie 2018, ”Jocuri Colorate”, spectacol unde vorbim despre reciclare prin joacă.

16 Decembrie 2018, ”Povestea unei Povești”, spectacol de iarnă

3 Februarie 2019, ”Rapunzel”

24 Martie 2019, ”Alba ca Zăpada”

19 Mai 2019, al 2lea spectacol co-organizatori cu ”Liga Roboților”, PREMIERĂ ”GENESIS - patrula cosmică”, spectacol de animație

28 Iulie 2019, ”Capra cu Trei Iezi”

29 Septembrie 2019, ”Alissa în Țara Minunilor”

24 Noiembrie 2019, ”GOGOȘICA” ULTIMA PREMIERĂ din 2019. 

RECENZII post spectacol.

Dacă doriți să mai primiți o recenzie despre ceea ce facem și cine suntem noi, vă invităm cu drag în rubrica noastră de pa Facebook - Recenzii.

În doar un an de la crearea paginii, avem peste 200 recenzii de la părinți, iar media este 5 din 5.

 Contacte:

Elena Grădinaru 069190079 sau https://www.facebook.com/gradinaru.ela sau pe instagram @ellagradinaru

Paginile teatrului pentru materiale informative:

https://www.facebook.com/casaclounella/

Instagram: @casaclounella

www.repertoriu.clounella.md 

 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.