Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Inegalitatea de gen în salarizare: cum și de ce femeile pierd financiar în fața bărbaților

Inegalitatea de gen în salarizare: cum și de ce femeile pierd financiar în fața bărbaților imprimare

25.02.2020  

În 2019 diferența salarială în Republica Moldova a constituit 14,4%, marcând cea mai mare pierdere financiară anuală pentru femei din ultimii șase ani, de peste 14 mii de lei. Datele sunt prezentate de către Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) în contextul Zilei Egalității Salariale, care este marcată anual pe data de 24 februarie.

Alina Andronache, specialistă în advocacy și comunicare în cadrul CPD, a spus, într-o conferință de presă al IPN, că o femeie a trebuit să lucreze de la începutul anului 36 de zile suplimentare pentru a atinge câștigul salarial pe care l-a avut un bărbat anul trecut. Și la etapa beneficierii de pensie pentru limită de vârstă, anul trecut s-a înregistrat o disparitate de gen semnificativă – de 21,6%, în defavoarea femeilor. Cu patru puncte procentuale mai mare față de anul 2019. Toate aceste discrepanțe, spune Alina Andronache, determină pierderi financiare enorme pentru femei.

Natalia Covrig, analistă de politici publice în cadrul CPD, a spus că un sondaj de opinie realizat în rândul angajaților a arătat că salariul bărbaților este cu 25% mai mare decât al femeilor. Discrepanța salarială apare din cauza numărului de ore lucrate, a poziției ocupate în cadrul companiei sau a profilului angajatorului, elemente care avantajează bărbații. Chiar și dacă acestea ar fi egale, pe piața muncii va exista o inegalitate de remunerare de peste 16%, deoarece persistă fenomenul discriminării femeilor. Salariile femeilor sunt mai mici indiferent unde activează, în sectorul public sau privat și indiferent de domeniul de activitate.

Potrivit lui Andrei Brighidin, expert în egalitate și combaterea discriminării, director pentru dezvoltare la Fundația Est-Europeană, a spus că nivelul redus de transparență salarială creează un mediu favorabil pentru practici discriminatorii la locul de muncă. Confidențialitatea salariului, prevăzută de legislație, face dificilă identificarea situațiilor de discriminare salarială. Plângeri legate de plata inegală nu pot fi înaintate deoarece angajații nu au informații certe despre diferența de salarii. Expertul susține că sunt necesare politici și reforme esențiale pentru a oferi oportunități echitabile femeilor și bărbaților în relațiile de muncă.
Sursa: IPN.MD

Aașat găSIȚI DOCUMENTUL INTEGRAL!

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.