Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Coliba Albastră - grupul de inițiativă care sprijină persoanele fără adăpost

Coliba Albastră - grupul de inițiativă care sprijină persoanele fără adăpost imprimare

31.03.2020  

Pe 29 martie a fost lansat grupul de inițiativă Coliba Albastră - grup care sprijină persoanele fără adăpost. Grupul de Inițiativă COLIBA ALBASTRĂ a apărut ca o necesitate de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili în contextul crizei pandemice de COVID19. Grupul vine în sprijinul persoanelor care sunt lipsiți și de ultimul refugiu pe timp de pandemie: o casă.

Pandemia pentru oamenii fără adăpost înseamnă nu numai un risc enorm pentru sănătate, dar și reducerea bruscă a posibilităților de a-și asigura minimul necesar - locurile publice și localurile s-au închis, serviciile de sprijin au fost suspendate. Acum, mai mult ca niciodată, au nevoie de susținere și solidaritate. 
 Grupul de Inițiativă a lansat și o colectare de fonduri pentru a acoperi următoarele necesități ale oamenilor fără adăpost pe perioada pandemiei: Hrană, Apă potabilă, Produse de igienă, Medicamente de primă necesitate.
Mai multe detalii despre grupul de inițiativă găsiți pe pagina de facebook. Pe această pagină periodic vor fi publicate și istoriile persoanelor fără adăpost. 
*COLIBA ALBASTRĂ e o metaforă care simbolizează cerul - unicul acoperiș al oamenilor fără adăpost.
Grupul de Inițiativă COLIBA ALBASTRĂ este compus din Ion Andronache, Andrei Lutenco, Lilia Nenescu, Jazgul Orozov, Ana Popa, Lilian Severin, Alina Andronache, Vitalie Sprînceană și alții/altele.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.