Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Stagii de cercetare și de traducere a operei eminesciene la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu

Stagii de cercetare și de traducere a operei eminesciene la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu imprimare

20.07.2020  

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu anunță un concurs de stagii de cercetare și de traducere a operei eminesciene.

Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, dar și a poeziei şi criticii literare româneşti, oferă stagii de cercetare și stagii de traducere a operei eminesciene.

Stagiul de traducere a operei eminesciene se acordă pentru o perioadă de o lună pe parcursul unui an profesorilor, studenților, cercetătorilor români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate.

Stagiile de cercetare se acordă pentru o perioadă de o lună pe parcursul unui an după cum urmează:

• un stagiu de cercetare pe teme de operă și biografie eminesciană pentru profesori, studenți,cercetători români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate;

• un stagiu pentru definitivarea unei lucrări de proporții pe o temă ce ține de literatura română pentru profesori și cercetători români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate;

• un stagiu pentru cercetarea patrimoniului Memorialului Ipotești pentru profesori, studenți, cercetători români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate.

Solicitările de participare la concursul de acordare a stagiilor se depun de către candidaţi în perioada 17 iulie-7 august 2020, prin poștă, la adresa:

Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, str. Mihai Eminescu nr. 19, sat Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, cod 717253, sau prin e-mail (format PDF): bursecercetareipotesti@gmail.com.

Informații suplimentare: http://www.eminescuipotesti.ro/

Ne puteți vizita, de asemenea, pe pagina de Facebook: Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu.

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.