Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Hackathonul - Puterea a cincea trece pe on-line. Participanţii vor crea instrumente ce vor fi utilizate la orele de Educaţie pentru media

Hackathonul - Puterea a cincea trece pe on-line. Participanţii vor crea instrumente ce vor fi utilizate la orele de Educaţie pentru media imprimare

21.07.2020  

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează cea de-a şasea ediţie a hackathonului media Puterea a cincea, cu tema Educaţie media: analizăm, conștientizăm, creăm. Evenimentul se va desfăşura în perioada 7-9 august 2020, în format on-line.

La ediţia din acest an a hackathonului, participanţii sunt încurajaţi să creeze instrumente ce vor putea fi utilizate de cadrele didactice la orele de Educaţie pentru media, curs opţional lansat în 2017. Totodată, aceste instrumente vor contribui la dezvoltarea gândirii critice în rândul elevilor.

 
Participanţii vor avea la dispoziţie două zile pentru dezvoltarea proiectelor în echipe şi prezentarea produselor demo.
 
La eveniment se pot înscrie echipe formate din jurnalişti, dezvoltatori IT, programatori, designeri, bloggeri, consumatori media etc. Echipele 
se vor înregistra cu o idee de proiect. Pe durata hackathonului, experţii şi mentorii invitaţi vor oferi participanților consultanţă şi expertiză în format online pentru a-şi dezvolta proiectele.
 
Patru echipe desemnate câştigătoare de către juriu vor beneficia de granturi în valoare de 4250 de dolari fiecare pentru dezvoltarea şi implementarea ulterioară a ideilor. După lansare, instrumentele vor fi făcute publice şi vor fi gratuite pentru utilizatori.
 
Pe 7 august va avea loc deschiderea evenimentului în format on-line, unde echipele înscrise în concurs vor face cunoştinţă cu experţii şi mentorii şi vor avea posibilitatea să-şi prezinte ideile de proiect. În cea de-a doua zi, pe 8 august, cinci experţi vor face prezentări şi master-class-uri pe teme precum: actualitatea educaţiei media, instrumentele Web 2.0 în procesul de predare a Educaţiei pentru media în şcoală, modele de abordare a educaţiei media, cum să ne dezvoltăm capacităţile de discernământ informaţional sau cum trebuie să „citim” ştirile. Ulterior, echipele vor demara lucrul la proiecte, fiind asistaţi de la distanţă de mentori.
 
În a treia zi de hackathon, pe 9 august, echipele vor continua lucrul la dezvoltarea proiectelor, cu ajutorul mentorilor. La sfârşitul zilei, proiectele demo vor fi definitivate şi prezentate juriului, care va desemna cele patru echipe câştigătoare.
 
Informaţii despre eveniment şi regulile de participare găsiţi pe site-ul: 
http://hackathon6.media-azi.md/
 
Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesară înregistrarea. Persoanele interesate se pot înscrie în echipă cu o idee de proiect, completând 
formularul de înregistrare până pe data de 1 august 2020.
 
Pentru detalii suplimentare, nu ezitaţi să ne scrieţi pe adresa de email 
info@ijc.md.
 
A şasea ediţie a hackathonului media Puterea a cincea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii și responsabilităţii în Moldova (MEDIA-M)”, finanţat de USAID şi UK Aid şi implementat de Internews în Moldova. 

 

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.