Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Grădinițele: CÂT DE PREGĂTITE SUNT PENTRU REDESCHIDERE?

Grădinițele: CÂT DE PREGĂTITE SUNT PENTRU REDESCHIDERE? imprimare

12.08.2020  

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) și Părinți Solidari au studiat opiniile și percepțiile conducerii instituțiilor de educație preșcolară din țară în cadrul unui sondaj. Astfel, a fost realizată o analiză a opiniilor și percepțiilor conducerii instituțiilor de educație preșcolară ce include metodologiile de cercetare, dar și concluziile formate.

Prin intermediul sondajului am încercat să identificăm percepția directorilor și personalului de grădinițe cu privire la: 

(I) disponibilitatea de spațiu suficient astfel încât să se asigure distanțarea socială pentru copii; 

(II) disponibilitatea sistemelor de ventilare și aerisirea încăperilor, inclusiv în perioada rece a anului; 

(III) disponibilitatea unui sistem de apă și sanitație funcțional în cadrul instituției; 

(IV) disponibilitatea echipamentelor de protecție și a instrumentelor de asigurare a igienei.

Care sunt principalele concluzii, opiniile și percepțiile directorilor de grădinițe și cât de pregătite sunt instituțiile de educație preșcolară pentru redeschidere, puteți analiza în documentul atașat. 

Gradinitele_-_CAT_DE_PREGATITE_SUNT_PENTRU_REDESCHIDERE.pdf

 

Documentul este elaborat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare în cooperare cu Asociația Obștească „Părinți Solidari”, în cadrul proiectului „Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale”. Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation - Moldova în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Suedia. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.