Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Cărturești Chișinău împlinește un an de existență

Cărturești Chișinău împlinește un an de existență imprimare

26.08.2020  

Pe 27 august 2020, librăria Cărturești Chișinău împlinește un an de la deschidere. Este primul Cărturești deschis în Republica Moldova și dincolo de rolul de librărie cu selecții curatoriate, reprezintă, simbolic, podul de cărți dintre România și Republica Moldova.

În acest an, librăria a întâlnit cititorii cu zece mii de titluri de carte în română, engleză, franceză și rusă. Selecțiile diversificate din Cărturești conțin și ​albume de muzică, filme, obiecte de decor, accesorii de papetărie, jocuri și jucării, ceaiuri de specialitate și gadgeturi pentru cititori. Cu ocazia aniversării de un un an, librăria Cărturești Chișinău întâlnește cititorii cu o serie de reduceri speciale:

- 2+1 la cărțile editurilor românești;

 - -10% la cartea engleză, franceză și rusă;

 - -10% la micile bucurii (accesorii, gadgeturi, obiecte de decor, jocuri, ceai).

Detalii, pe ​pagina de facebook​.

În primul an de existență, librăria a găzduit festivalul de proză scurtă ​SHORT​, desfășurat în mai multe librării Cărturești din România, câteva ediții ale ​săptămânii PSI​, unde cititorii au discutat cu psihoterapeuți invitați despre problemele adolescenților, despre dificultățile de comunicare și alte teme din psihologie. Deasemenea, librarii au organizat, împreună cu tinerii de la ​Misiunea Diaconia, ateliere de lectură pentru copii. Membrii clubului ​Oratoric de asemenea, și-au găsit spațiu pentru sesiunile lor de discuții.

Apropo de misiunea rețelei de librării Cărturești, într-un interviu pentru ​Forbes.ro​, Șerban Radu (co-fondator Cărturești) spune: „Librăria rămâne tărâmul sacru al cărților, locul în care se întâmplă, de fapt, întâlnirea cu cartea și spațiul cu cea mai mare rată de ​discoverability ​ pentru cititori, conform studiilor. Este și locul care ajută cel mai mult diversitatea editorială, prin expunerea vizibilă a editurilor mai mici, a colecțiilor din afara ​mainstreamului”.

Cărturești este prima librărie concept din România și a fost deschisă în anul 2000. Până la începutul lui 2020, rețeaua românească strânge în portofoliu mai mult de 30 de librării în 19 orașe: București, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Constanța, Suceava, Arad, Oradea, Craiova, Ploiești, Baia Mare, Sibiu, Brăila, Buzău, Pitești, Deva, Chișinău.

 

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.