Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  CJI organizează o instruire în domeniul educației media pentru profesorii din nordul țării care predau în școlile de limba rusă la treapta de gimnaziu

CJI organizează o instruire în domeniul educației media pentru profesorii din nordul țării care predau în școlile de limba rusă la treapta de gimnaziu imprimare

09.09.2020  

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită profesorii de gimnaziu care predau în școlile de limba rusă din nordul Republicii Moldova la un training în domeniul educației media. Instruirea va avea loc în format online în perioada 18-20 septembrie 2020.

Programul de formare în domeniul educației media, care va fi derulat în format online în cadrul unei instruiri de pe 18-20 septembrie 2020, are drept suport curriculumul pentru cursul opțional de Educație pentru media, treapta gimnazială, elaborat de CJI și aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

În baza curriculumului, CJI a elaborat manuale pentru treapta gimnazială, disponibile și în limba rusă. Scopul acestora este să cultive gândirea critică a elevilor și să-i ajute să devină consumatori de media avizați și responsabili.

Instruirea va fi moderată de Natalia Grîu, una dintre autoarele curriculumului și manualului Educație pentru media, treapta de gimnaziu, și de jurnalistul Dumitru Stoianov.

La program se pot înscrie profesorii care activează într-o instituție de învățământ cu predare în limba rusă din raioanele de nord ale țării și care vor preda în viitor cursul opțional Educație pentru media în clasa VII-VIII.

Activitățile se vor desfășura în limba rusă. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întrucât numărul de participanți este limitat.

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 15 septembrie 2020. Acesta va include: CV-ul și un mesaj de motivare, expediat pe adresa vtataru@ijc.md

Persoana de contact: Victoria Tataru, asistentă de programe, Departamentul Instruire și Comunicare.

Această instruire este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews în Moldova. Proiectul este susținut financiar de Ambasada Olandei.

 

 

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.